Χαμηλότερες θερμοκρασίες: Το RTE ενεργοποιεί το εθνικό σήμα Orange Ecowatt για τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Χαμηλότερες θερμοκρασίες: Το RTE ενεργοποιεί το εθνικό σήμα Orange Ecowatt για τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Κατανάλωση

Η RTE προειδοποιεί ότι η κατάσταση το πρωί της Δευτέρας μπορεί να είναι τεταμένη όσον αφορά την ισορροπία μεταξύ κατανάλωσης και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η RTE θα ήθελε να υπενθυμίσει σε όλους (νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τοπικές αρχές) ότι μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας υιοθετώντας τα κατάλληλα μέτρα κατά τη διάρκεια της πλήρους διακοπής της κατανάλωσης αιχμής που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 4 Απριλίου, μεταξύ 06:00 και 12:00.

Λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι υψηλή τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 και θα μπορούσε να φτάσει τα 73.000 MW περίπου στις 9 π.μ. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να είναι 65.000 MW, αλλά η Γαλλία θα πρέπει να είναι σε θέση να εισάγει έως και 11.000 MW.

Ωστόσο, η RTE δεν προβλέπει διακοπές ρεύματος το πρωί της Δευτέρας, εκτός εάν υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το RTE θα επικαιροποιήσει τις αναλύσεις του την Κυριακή σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις για τον καιρό και το επίπεδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η RTE ζητά από τις εταιρείες και τις τοπικές αρχές να μετριάσουν την κατανάλωση το πρωί της Δευτέρας (ιδίως μεταξύ 7 π.μ. και 10 π.μ.) και ζητά από τους Γάλλους που έχουν τη δυνατότητα να αναβάλουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για το Σαββατοκύριακο και όχι για τη Δευτέρα όσον αφορά τη χρήση οικιακών συσκευών (όπως πλυντήρια πιάτων ή πλυντήρια ρούχων).

Στη δουλειά ή στο σπίτι, ο καθένας μπορεί να αναλάβει δράση εκτελώντας τις απλές χειρονομίες που παρουσιάζονται στον ιστότοπο monecowatt.fr, για παράδειγμα μειώνοντας τη θερμοκρασία του σπιτιού του όταν λείπει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή απενεργοποιώντας εντελώς τις συσκευές σε κατάσταση αναμονής, ή ακόμη και περιορίζοντας τον αριθμό των φώτων που είναι αναμμένα σε ένα δωμάτιο, κ.λπ.

Αυτές οι ενέργειες μπορούν να έχουν πραγματικό αντίκτυπο. Για παράδειγμα, αν όλοι στη Γαλλία σβήσουν έναν λαμπτήρα, αυτό θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 600 MW στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιστοιχεί περίπου στην κατανάλωση μιας πόλης όπως η Τουλούζη.

Επιπλέον, στο σημερινό ενεργειακό πλαίσιο, κάθε μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας περιορίζει τη χρήση της ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου. Πράγματι, η μείωση της κατανάλωσης οδηγεί σε μείωση της χρήσης των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου και συμβάλλει στην εξοικονόμηση αποθεμάτων φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα.

Σχετικά με την RTE
Η RTE, ο διαχειριστής του γαλλικού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έχει αποστολή δημόσιας υπηρεσίας: να εγγυάται την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ανά πάσα στιγμή και με την ίδια ποιότητα υπηρεσιών σε ολόκληρη τη Γαλλία, χάρη στις προσπάθειες των 9.500 υπαλλήλων της. Η RTE διαχειρίζεται τις ροές ηλεκτρικής ενέργειας και την ισορροπία μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο. Η RTE συντηρεί και αναπτύσσει το δίκτυο υψηλής και υπερυψηλής τάσης (από 63.000 έως 400.000 βολτ), το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα εναέριων γραμμών, περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα υπόγειων γραμμών, 2.800 ηλεκτρικούς υποσταθμούς σε λειτουργία ή συνεργασία και 51 διασυνοριακές γραμμές. Το γαλλικό δίκτυο, το οποίο είναι το πιο εκτεταμένο στην Ευρώπη, είναι διασυνδεδεμένο με 33 χώρες. Ως ουδέτερος και ανεξάρτητος βιομηχανικός φορέας της ενεργειακής μετάβασης, η RTE βελτιστοποιεί και μετασχηματίζει το δίκτυό της για να συνδέει τις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανεξάρτητα από τις μελλοντικές ενεργειακές επιλογές. Μέσω της εμπειρογνωμοσύνης και των εκθέσεών της, η RTE ενημερώνει τις επιλογές των δημόσιων αρχών.

Σχετικά με την Ecowatt
Η RTE – ο διαχειριστής του γαλλικού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας – σε συνεργασία με την ADEME, ανέπτυξε το Ecowatt, ένα σύστημα διαχείρισης του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας για τους πολίτες. Μια πραγματική πρόγνωση καιρού για την ηλεκτρική ενέργεια, το Ecowatt προσδιορίζει σε πραγματικό χρόνο τα επίπεδα κατανάλωσης της Γαλλίας, ανά περιοχή. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, τα σαφή σήματα καθοδηγούν τους καταναλωτές να υιοθετήσουν τις σωστές ενέργειες και να γνωρίζουν πότε να μειώσουν την κατανάλωσή τους για να αποφύγουν τις διακοπές ρεύματος: για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των ψυχρών περιόδων του χειμώνα.
www.rte-france.com

Share this post