Χιλιάδες μολυσμένοι με βακτηριακή ασθένεια μετά από διαρροή βιολογικών εργοστασίων στην Κίνα. Βρουκέλλωση : Ποιά είναι τα συμπτώματα,πως μεταδίδεται.

Χιλιάδες μολυσμένοι με βακτηριακή ασθένεια μετά από διαρροή βιολογικών εργοστασίων στην Κίνα. Βρουκέλλωση : Ποιά είναι τα συμπτώματα,πως μεταδίδεται.

Μέχρι στιγμής 3.245 άτομα έχουν δοκιμαστεί θετικά για βρουκέλλωση, ενώ άλλα 1.401 άτομα υποπτεύονται ότι έχουν την ασθένεια. Τα συμπτώματα της νόσου, επίσης γνωστά ως πυρετός της Μάλτας ή πυρετός της Μεσογείου, περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκεφάλους, μυϊκό πόνο και κόπωση.

Το ξέσπασμα έρχεται μετά από διαρροή στο εργοστάσιο βιολογικών φαρμακευτικών προϊόντων Zhongmu Lanzhou, που πιστεύεται ότι έλαβε χώρα μεταξύ τέλη Ιουλίου έως Αυγούστου του περασμένου έτους.

 

Η κρατική εφημερίδα Global Times της Κίνας δήλωσε: «Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από το αναμενόμενο και εγείρει ευρεία ανησυχία για την εξάπλωση της νόσου και τις συνέπειές της».

 

Το εργοστάσιο χρησιμοποίησε απολυμαντικά που έληξαν ενώ παράγουν εμβόλια Brucella για ζώα.

Το μολυσμένο απόβλητο αέριο στη συνέχεια σχημάτισε αεροζόλ, τα οποία περιείχαν βακτήρια που διαρρέουν στον αέρα.

Μέχρι τον Νοέμβριο, οι μολύνσεις στο εργοστάσιο είχαν αυξηθεί και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου τουλάχιστον 181 άτομα ήταν θετικά για βρουκέλλωση, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

 

Ο κτηνιατρικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yangzhou, Zhu Guoqiang, δήλωσε στο South China Morning Post του Χονγκ Κονγκ, : «Είναι ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά λόγω του μεγάλου αριθμού των εμπλεκόμενων ατόμων.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι τα βακτήρια στα οποία εκτέθηκαν στον αέρα εξάτμισης από τη διαδικασία παραγωγής εμβολίων ήταν τόσο τοξικά όσο αυτά που βρέθηκαν σε ασθενείς που αντιμετώπιζαν μολυσμένα ζώα».

 

 

Η πιθανότητα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο θεωρείται εξαιρετικά σπάνια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί τρώγοντας μολυσμένα τρόφιμα ή εισπνέοντας τα βακτήρια.

Η βρουκέλλωση είναι μια μολυσματική βακτηριακή ασθένεια που εξαπλώνεται από ζώα σε ανθρώπους.

Συνήθως εμφανίζεται μεταξύ σκύλων, προβάτων, βοοειδών, αιγών και χοίρων.

Τα νέα έρχονται καθώς η Κίνα εξακολουθεί να πιάνεται στη μέση της πανδημίας COVID-19 καθώς η αόρατη δολοφονική ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα που προήλθε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Η ηπειρωτική Κίνα ανέφερε εννέα νέες περιπτώσεις COVID-19 από τις 16 Σεπτεμβρίου, από τις 12 που αναφέρθηκαν μια ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με την εθνική αρχή υγείας της χώρας την Πέμπτη.

 

 

 

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας δήλωσε σε μια δήλωση ότι όλες οι νέες περιπτώσεις ήταν εισαγόμενες λοιμώξεις στις οποίες συμμετείχαν ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Ο αριθμός των νέων ασυμπτωματικών ασθενών μειώθηκε επίσης σε 14 από 16 την προηγούμενη ημέρα, αν και η Κίνα δεν μετρά αυτούς τους ασθενείς ως επιβεβαιωμένα κρούσματα.

 

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται τώρα στα 85.223, ενώ ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε αμετάβλητος στα 4.634.

express.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post