Χωρίζουν (ξανά) την χώρα στα δύο: Όλη η Βόρεια Ελλάδα στο «κόκκινο» – Ετοιμάζουν «εκδικητικό» lockdown;

Χωρίζουν (ξανά) την χώρα στα δύο: Όλη η Βόρεια Ελλάδα στο «κόκκινο» – Ετοιμάζουν «εκδικητικό» lockdown;

Η Βόρεια Ελλάδα έχει μπει στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη….

Διόλου απίθανη δεν είναι η επιβολή ενός lockdown «εκδίκησης» στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μπήκαν δύο νέες περιοχές στο «κόκκινο». 

Συγκεκριμένα, μετά από την συνεδρίαση των επιδημιολόγων χτες, αποφασίστηκε να παραμείνουν στο κόκκινο όσες περιοχές ήταν και την περασμένη εβδομάδα και να προστεθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Γρεβενών.

Όπως βλέπει κάποιος πλέον στο χάρτη η Ελλάδα έχει χωριστεί στα δύο, καθώς όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στα «κόκκινα».

Γιατί όμως lockdown «εκδίκησης»; 

Στην Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με όσα λένε, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πιο χαμηλά απ’ όλη την άλλη χώρα, ενώ η Βόρεια Ελλάδα ψήφισε μαζικά στις πρόσφατες εκλογές την Νέα Δημοκρατία λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φυσικά οι Βορειοελλαδίτες, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες είδαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει κυβίστηση και να τηρεί πλήρως την Συμφωνία των Πρεσπών.

Lockdown ή όχι; 

Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα ξανά κλείσει η χώρα, παρόλα αυτά τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια εκδικητική συμπεριφορά προς τους ανεμβολίαστους, από το κλείσιμο των ΜΕΘ γιατί… έχουμε τα εμβόλια, μέχρι και τα μέτρα διαχωρισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα, όπως η επαναφορά της υποχρεωτικής μάσκας παντού (για όλους εμβολιασμένους και μη), αλλά και της διπλής μάσκας στα ΜΜΜ, ενώ ακόμα βρίσκεται στο τραπέζι η επιβολή της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αυτά τα μέτρα προφανώς θα εφαρμοστούν -στην αρχή- στην Βόρεια Ελλάδα…..

pronews.gr

Share this post