Χ-Ο-Υ-Ν-Τ-Α! Σε αυτή τη χώρα ούτε με αρνητικό τεστ δεν θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε υπηρεσίες και εκδηλώσεις

Χ-Ο-Υ-Ν-Τ-Α! Σε αυτή τη χώρα ούτε με αρνητικό τεστ δεν θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε υπηρεσίες και εκδηλώσεις
Ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Από την ερχόμενη Δευτέρα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 δεν θα έχουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις και υπηρεσίες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, διευκρινίζοντας ότι δεν θα αναγνωρίζονται στο εξής ούτε τα αρνητικά τεστ κορονοϊού.

Τα μέτρα αυτά πρόκειται να εγκριθούν αύριο από το υπουργικό συμβούλιο και λαμβάνονται μετά την καταγραφή 22.479 κρουσμάτων την Τρίτη, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Σλοβακία, καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων και έχουν αρχίσει να ενισχύουν τα μέτρα. Νωρίτερα σήμερα η Σλοβακία ανακοίνωσε και αυτή ρεκόρ κρουσμάτων, συνολικά 8.342 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο. Η Ουγγαρία και η Πολωνία κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων εδώ και έξι μήνες.

«Από εκείνη την ημέρα (σ.σ. Δευτέρα) μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει από την Covid-19» θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και δημόσιες εκδηλώσεις, είπε ο Μπάμπις. «Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να πιστέψει ότι η Covid σκοτώνει», τόνισε.

Η Τσεχία, μια χώρα 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, είχε επιβάλει σχετικά χαλαρούς περιορισμούς κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία, ούτε θα επιβληθεί λοκντάουν. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση απέφυγε επίσης να ενισχύσει τα μέτρα μέχρι να αναλάβει η επόμενη, όμως η επιδείνωση της κατάστασης στα νοσοκομεία την ανάγκασε να επιβάλει περιορισμούς στους ανεμβολίαστους.

https://www.el.gr/

Share this post