Όλο και πιο αφιλόξενο μέρος το διαδίκτυο: «Ό,τι κρίνεται ως “fake news” θα αφαιρείται» (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλο και πιο αφιλόξενο μέρος το διαδίκτυο: «Ό,τι κρίνεται ως “fake news” θα αφαιρείται» (ΒΙΝΤΕΟ)
Η πανδημία του κορωνοϊού επιταχύνει την εφαρμογή αρκετών “μηχανισμών” στο διαδίκτυο.

Μία άκρως κατατοπιστική συνέντευξη έδωσε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ, προαναγγέλλοντας νέο μεγάλο κύμα αφαίρεσης ειδήσεων και παντός είδους αναρτήσεων από την πλατφόρμα του.

Ειδικότερα, ο ισχυρός άνδρας του Facebook αποκάλυψε πως οτιδήποτε κρίνεται (από ποιους ;;;) ως «παραπλανητικό» ή «fake news» θα αφαιρείται με…συνοπτικές διαδικασίες από το Facebook, δίχως να διευκρινίζει τι τυχόν “επιπτώσεις” θα έχει ο χρήστης ή η σελίδα που έκαναν παρόμοιες αναρτήσεις.

«Ακόμη κι αν κάτι δεν πρόκειται να οδηγήσει σε επικείμενη σωματική βλάβη , δεν θέλουμε η παραπληροφόρηση να περιέχεται σε κάτι που πρόκειται να γίνει viral» , τόνισε ο ίδιος μεταξύ άλλων στο BBC συνεχίζοντας:

«Έχουμε ήδη αφαιρέσει και θα αφαιρούμε οποιοδήποτε περιεχόμενο προκαλέσει άμεσα πιθανή βλάβη στους χρήστες.

Το Facebook έχει αφαιρέσει περιεχόμενο από ομάδες που ισχυρίζονται ότι η ανάπτυξη του δικτύου 5G ήταν η αιτία εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συνεργαζόμαστε με ανεξάρτητους ελεγκτές γεγονότων (fact checkers)»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο ιδρυτής του Facebook αναφέρθηκε στις «προειδοποιητικές ταμπέλες» που έχουν «στιγματίσει» περί τα 50 εκατομμύρια ποστ , εξηγώντας:

«Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι αποτελεσματικό επειδή στο 95%, οι χρήστες δεν κάνουν κλικ σε περιεχόμενο που έχει μία προειδοποιητική ετικέτα»

(φωτο: video screenshot)

el.gr

Share this post