Όπου σταματάει η λογική (και βασιλεύει η πολιτική διαφθορά) ξεκινάει ο Στρατός!

Όπου σταματάει η λογική (και βασιλεύει η πολιτική διαφθορά) ξεκινάει ο Στρατός!

Eξ αφορμής ενός αποκαλυπτικού άρθρου που διάβασα στο Militaire.gr από τον υπεύθυνο του site Πάρι Καρβουνόπουλο με τίτλο “Περιπολώντας στον Εβρο για “παράνομα εισελθόντα πρόσωπα” με διαταγές εκτός λογικής”* βρήκα την εσωτερική ευκαιρία να εκφράσω κάποιες σκέψεις που πολύ καιρό τις επεξεργάζομαι όσον αφορά τον πολύπαθο Στρατό μας και έναν πιο διαχρονικό προβληματισμό πάνω στο θέμα αυτό εξ αφορμής της τωρινής διάλυσης του Στρατού -τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής- οσο και λόγω του Μετανταστευτικού προβλήματος: όλο και πιο συχνά ακούμε (φυσικά μόνο στα Ελαναλλακτικά μέσα ενημέρωσης) στρατόπεδα και στραωτιωτικές μονάδες στην παραμεθόριο και όχι μόνο, να έχουν αναλάβει την φροντίδα των “προσφύγων”!! Αυτή η ανήκουστη εξέλιξη είναι αδιαμφισβήτητα το κερασάκι στην τούρτα για ένα μισοδιαλυμένο στράτευμα απ όλες τις απόψεις. Παρακάτω αναλύω τον διαχρονικό μου προβληματισμό και σας παρακαλώ κάντε σχόλια!!

Τώρα κατάλαβα (ή μάλλον εμπεδωσα) την ατάκα “εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο στρατός”. Και μήπως τελικά ο στρατός είναι τόσο παράλογος με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της Μεταπολιτευσης?? Μήπως ήταν πάντα πολιτικό το Πρόβλημα?? Μήπως ήταν φυσικά το αιώνιο πρόβλημα αναξιοκρατίας, πελατειακών σχέσεων, κλασικά οι λαθος ανθρωποι σε λαθος θεσεις, ο τυχοδιωκτισμός ανθρώπων που απλά ήθελαν μια δουλειά και δη στο Δημόσιο??

Μήπως ήταν ο καθε ημι-ψυχοπαθης ψιλο-παρανοικος  δεκανέας, λοχίας ή υπαξιωματικός (ή και αρχηγός του στρατοπέδου)  που ηταν τοσο-οσο ώστε να κανει τη ζωή μαυρη των φανταρών αλλα και να μην παύεται απ το Στράτευμα, η έλλειψη αληθινής αγάπης για την πατρίδα χωρίς ακρότητες και με φιλοσοφική γνώση του Ελληνισμού και θεολογική γνώση της Θρησκείας (Αρχαίας Ελληνικής και Ορθόδοξης) που ηρεμεί και τον πιο θερμοκεφαλο??

Μήπως η Αριστερά και η Δεξιά, και ο Εμφύλιος που ποτέ δεν τελείωσε (ή μήπως τελείωσε πολιτικά στις Πρέσπες και αποκωρυφωνεται τώρα σε κοινωνικό επίπεδο, αφού σε πολιτικό όλοι τα κιμιασανε μεταξύ τους -τουλάχιστον από πλευράς Κυνοβουλίου-?) κατέστρεψαν τον Στρατό, τον μετέτρεψαν σε ένα Μίασμα ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να μην είναι, τον ενεπλεξαν σε σκοτεινα σκάνδαλα και με ολα αυτα που προειπα, συνειδητά επέτρεψαν να μείνει στη Συλλογικη Μνήμη του μέσου Έλληνα ως ότι: Στρατός=κάτι σαν Χούντα?

Ότι Στρατός=Στρατοκ@υλοι?

Σε μία αντίστροφη εκδοχή:

Οτι Στρατός= πίνω μπάφους και παίζω Pro?

Οτι Στρατός= ψευδοεκπαίδευση των στρατιωτών για το θεαθήναι, κάτι που ακυρώνει ευθύς εξ αρχής τον λόγο που ένας ανήρ στρατεύεται?

Οτι Στρατός= χάσιμο 1 χρόνου απ την επαγγελματική και προσωπική ζωή των ανδρών?

Ότι Στρατός= Πολεμοχαρης Ελλάδα ενώ ούτε έτσι είναι τελικά και αυτό αποδεικνυεται απ την εσωτερική διάλυση του Στρατού και την εθνική μας ηττοπάθεια (βλέπε Ίμια κλπ)

Ότι Στρατος=Περιττές δαπάνες??

Σας θυμιζω συνθηματα που ακούγαμε μέχρι την προηγούμενη δεκαετία (αφού τη δεκαετία των Μνημονίων ουδεμία στρατιωτική δαπάνη έγινε. Τυχαίο; ) τύπου “δίνετε λεφτά για εξοπλισμούς και όχι για την παιδεία” το οποίο εν τέλει ήταν ψευτοδιλημμα, διότι δεν γίνεται να μην έχεις οργανωμένη εθνική άμυνα απέναντι σ ένα εν δυνάμει και ανα πασα στιγμη εχθρικό κόσμο και ενώ εσύ είσαι “στο κέντρο της Γης”.

Η απάντηση σ αυτό το ζήτημα είναι ότι έπρεπε να έχουμε αληθινή ελληνική, δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση στην εξουσία, με αληθινή ευφυή εθνική και κοινωνική πολιτική, που να δίνει πολύ μεγάλο μέρος των δαπανών τόσο στην παιδεία, όσο στον στρατό και στην Υγεία. Αν δεν ήταν διεφθαρμένες οι κυβερνήσεις και όλοι οι Εφιάλτες που μας κυβερνησαν όλα αυτά τα χρόνια, όλοι οι κλάδοι θα καλύπτονταν και κάνεις δεν θα είχε παράπονο!!

Σίγουρα είναι κι άλλες οι παράμετροι αυτού του επίσης πολυσύνθετου ζητήματος (αλοίμονο! Η Ελλάδα ολόκληρη έχει γίνει ενα υπερσύνθετο ζήτημα. Γι αυτό δεν βγάζουμε άκρη σαν λαός σε κανένα θέμα) γι αυτό και περιμένω τα σχόλιά σας!!

Παραπομπές:

*https://www.militaire.gr/peripolontas-ston-evro-gia-quot-paranoma-eiselthonta-prosopa-quot-me-diatages-ektos-logikis/?fbclid=IwAR3undhol33Lk9d0dJnEz8-yCERtM9b0wdaUC96iILVqaD4NjnaImgtxFHo

 

**O Bασίλης Ρωμανός είναι Θεολόγος και εκκολαπτόμενος Θρησκειοφιλόσοφος στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Συγκριτική Φιλοσοφία της Θρησκείας), Μουσικός και υπεύθυνος των Εκδόσεων Εισέλιξη. Ασχολείται εδώ και 18 χρόνια με ζητήματα Πολιτικής, Φιλοσοφίας, Θεολογίας, Ψυχολογίας, Θεωριών Συνωμοσίας και Εσωτερισμού. Μπείτε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο www.eiselixibooks.gr. Στείλ τε του μήνυμα στο info@eiselixibooks.gr ή στη σελίδα του στο fb Romanos The Melodian

Share this post