Όταν Μητσοτάκης και λοιποί έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ στους Ρώσους – ΔΕΙΤΕ και ΦΡΙΞΤΕ, συλλεκτικά ΒΙΝΤΕΟ

Όταν Μητσοτάκης και λοιποί έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ στους Ρώσους – ΔΕΙΤΕ και ΦΡΙΞΤΕ, συλλεκτικά ΒΙΝΤΕΟ
Τα πάντα υπάρχουν…

Την στενή ιδεολογική σχέση της ΝΔ με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, “Ενωμένη Ρωσία”, είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν το 2019 είχε επισκεφθεί τη Μόσχα, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή είχε πει στον υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Όλα δείχνουν πως η όποια επίσκεψη έγινε για τους ψήφους, καθώς πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεδίπλωσε το διεθνιστικό της πρόσωπο λαμβάνοντας, ίσως την πιο εχθρική στάση ευρωπαϊκής χώρας απέναντι στην Ρωσία, μετά εκείνες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης στο πρακτορείο ΤΑΣΣ εν όψει της μετάβασής του στη Μόσχα, είχε πει ότι «η συστηματική επικοινωνία Ελλάδας-Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα θα ενισχύσει τη δυναμική της συνεργασίας μας σε όλους τους τομείς».

Όσον αφορά τις προοπτικές επέκτασης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός πόλος προσέλκυσης ρωσικών επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, όπως είχε πει και με νόημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολοντίν:

«Υπάρχει και μια σχέση πιστεύω εμπιστοσύνης μεταξύ των κομμάτων. Η σχέση μεταξύ της ΝΔ και της Ρωσίας, η οποία πηγαίνει πίσω στην ιστορία του δικού μας κόμματος. Η Ελλάδα είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να εντοπίσουμε πεδία συνεργασίας στα οποία οι σχέσεις μας μπορούν να βελτιωθούν. Στην Ελλάδα αλλά πιστεύω και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή».

Το 2011 αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την συμφωνία της ΝΔ με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία! Όλα ψέματα και καμία σχέση με την ειλικρινή προσέγγιση της κυβέρνησης Καραμανλή.

photo intime/screenshot

https://www.el.gr/

Share this post