Όταν Μιλούν Τα Ντοκουμέντα Φοβερές Αποκαλύψεις Για Το Μεγάλο Σκάνδαλο ΝΔ-Σύριζα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν Μιλούν Τα Ντοκουμέντα Φοβερές Αποκαλύψεις Για Το Μεγάλο Σκάνδαλο ΝΔ-Σύριζα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι Εξόντωσαν ΝΔ- Σύριζα Μέ Εντολή Κλαδικού Συλλόγου Ένα Από Τα Πιο Παραδοσιακά Επαγγέλματα,και κατάφεραν να εξοντώσουν όλες τις Σχολές Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών!

Η κυρία Μαρία Σωτηροπούλου,Πρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος,σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον αρθρογράφο του Site-Blog Priftis News, Σπύρο Πρίφτη, κάτοχο διπλώματος-κουρέα, από σχολή ΕΕΣ,μας επιβεβαίωσε τους φόβους μας, για το πως έκλεισαν οι σχολές κομμωτικής ΕΕΣ,και πως καταργήθηκε το κλασικό παραδοσιακό επάγγελμα του Κουρέα!

Η κυρία Σωτηροπούλου, μια κομμώτρια στο επάγγελμα, χαρακτηρίζει τον τίτλο σπουδών από Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών,ώς μη τίτλος σπουδών,και τους κατόχους αυτών των πτυχίων, ώς εμπειροτεχνίτες!

Κατα την κυρία Σωτηροπούλου,μια ιδιωτική σχολή, δεν μπορεί να έχει το πτυχίο της, ίδια αξία, με μια κρατική σχολή! Δηλαδή Ζήτω το Κομμουνιστικό Σύστημα!

Η κυρία Σωτηροπούλου, μας λέει ότι εδώ και 5 χρόνια, οι σχολές ΕΕΣ έχουν τελειώσει,δηλαδή μας επιβεβαίωσε τις καταγγελίες μας, πώς το Κράτος,μαζί με ένα σωρό συντεχνίες, και ένα σωρό σύλλογοι κουρέων κομμωτών,που πολέμησαν αυτές τις σχολές (ΕΕΣ), κατάφεραν να τις κλείσουν οριστικά!

Απο το βίντεο,στο 5:06 λεπτό,παραδέχεται ότι:Όταν έγινε διαβούλευση με το Κράτος,δηλαδή (παρενέβησαν) και είχαν επαφές με το Ελληνικό Κράτος, και στην ουσία όπως είπε στο βίντεο ξεκάθαρα, λένε ότι τα πτυχια απο σχολές ΕΕΣ= Εμπειροτεχνίτες, άρα επιβάλλεται 3 χρόνια προϋπηρεσία, συν διδασκαλία με εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ, για να πάρουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, που έτσι ακριβώς όπως μας τα είπε η κυρία Σωτηροπούλου, έκανε και εφάρμοσε κατα γράμμα η Ελληνική Κυβέρνηση, μαζί με το Υπ.Παιδείας, κατόπιν διαβούλευσης μαζί τους, Τυχαίο!

Η κυρία Σωτηροπούλου, αμφιβάλλει για την σωστή εκμάθηση-διδασκαλίας,που γίνεται στους σπουδαστές, από σχολές κομμωτικής ΕΕΣ, λες και γνωρίζει, και έχει παρακολουθήσει από κοντά, το πως διδάσκουν αυτές οι σχολές! Αλλά δεν μας λέει, πόσοι καταξιωμένοι κουρείς κομμωτές,που έχουν ανοίξει τα δικά τους καταστήματα, μετά από μεγάλο γολγοθά, έχουν τελειώσει σχολές ΕΕΣ! Άς τους ρωτήσει λοιπόν για την εκμάθηση  αυτών των σχολών, και πόσο καλές είναι!

Η κυρία Σωτηροπούλου, παραδέχεται ότι,δέν υπάρχει σήμερα η άδεια του κουρέα σκέτο,και ότι το Ελληνικό Κράτος την έχει καταργήσει,δηλαδή επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας,ότι το Ελληνικό Κράτος,σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία,κατάργησε το παραδοσιακό επάγγελμα του κουρέα,και μόνο αν (κάποιος ενδιαφερόμενος) έχει κάνει κομμωτική, που περιέχει γυναικείο κούρεμα,βαφές-χημικά,μπορεί να ανοίξει κουρείο,δηλαδή δέν διαχωρίζεται το επάγγελμα του κουρέα απο τον κομμωτή, άλλα ντάλον!

Η κυρία Σωτηροπούλου, σαν η μόνη αρμόδια για αυτόν τον κλάδο-επάγγελμα-κουρέων κομμωτών, αναρωτιέται που κάνουν αυτές τις καταγγελίες, οι απόφοιτοι από σχολές ΕΕΣ,και γιατί δεν πάνε σε αυτούς,δηλαδή στον δικό τους σύλλογο, για να τους λύσουν όλες τις απορίες, δηλαδή αυτή που πολεμούν την ιδιωτική εκπαίδευση,και τις σχολές ΕΕΣ,που επιβάλλουν προϋπηρεσία,και ένα σωρό εμπόδια, θέλουν να έχουν και το αποκλειστικό λόγο,και να είναι τα αφεντικά στον κλάδο των κουρέων κομμωτών,γι αυτό και τους πολεμάμε τόσα χρόνια,και είμαστε κατά των κλαδικών, και επαγγελματικών συλλόγων, γιατί κοιτάνε το αποκλειστικό τους συμφέρον,όπως το θέλουν αυτοί!

Στην ερώτηση,αν εσείς σαν σύλλογος, συμβάλετε και έχετε επαφές με το Ελληνικό Κράτος,για την διαμόρφωση του ισχύοντα νόμου,η κυρία Σωτηροπούλου Ναι μεν μας είπε ότι το Ελληνικό Κράτος κάνει ότι θέλει αυτό,αλλά όταν την ρωτήσαμε: Ναι όντως κάνει ότι θέλει, αλλά και εσείς μας είπατε ότι έχετε κάποιες επαφές- διαβουλεύσεις μαζί τους,τότε μας είπε ότι: Κοιτάξτε,τώρα δεν έχω πολύ χρόνο γι αυτή την συνέντευξη,γιατί είμαι στον εργασιακό μου χώρο….Τα συμπεράσματα δικά σας!

Πώς και που εμπλέκονται σε αυτό το θέμα μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!

Η ΝΔ ως Αντιπολίτευση ψήφισε Ναι (στο Άρθρο 244 – Νόμος 4512/2018 – Ρύθμιση θεμάτων για την άσκηση των επαγγελμάτων του κομμωτή – κουρέα) και Ναι (στο Άρθρο 239 – Νόμος 4281/2014 – Προσόντα και διαδικασία για την άσκηση επαγγέλματος Κομμωτή – Κουρέα) αυτές τις τροπολογίες του  αίσχου, ήταν του υπ. Παιδείας επί Σύριζα, Κ. Γαβρόγλου, και εφαρμόζονται πιστά από την τωρινή υπ. Παιδείας Ν.Κεραμέως, μα καλά, στήν ΝΔ δέν το διάβασαν αυτόν τον Νόμο Πριν τον Ψηφίσουν;

Δείτε το Βίντεο εδώ

 

Εάν έχετε περισσότερες απορίες για το θέμα αυτό, διαβάστε επίσης το άρθρο με τίτλο:Παγκόσμια Πρωτοτυπία Η ΝΔ Απαγορεύει Το Επάγγελμα Του Μπαρμπέρη, Παρέμβαση ΚΙΝΑΛ, Αντιδράσεις Από Βαρουφάκη, Ένωση Κεντρώων,Σταύρο Θεοδωράκη!http://priftisnews.blogspot.com/2020/08/blog-post.html   Και επίσης το άρθρο με τίτλο: Η Άρνηση Της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως Να Απαντήσει Στον Γνωστό Κερκυραίο Κουρέα Γιατί Παραμένει Κλειστό Το Επάγγελμα Των Κουρέων-Κομμωτών Έφερε Την Παρέμβαση Του Συνήγορου Του Πολίτη! http://priftisnews.blogspot.com/2020/02/blog-post_18.html

Άρθρο  Σπύρος Πρίφτης    email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Share this post