Όχι συμβιβασμός με τη Siemens και την Intracom.

Όχι συμβιβασμός με τη Siemens και την Intracom.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

 

Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση στη δίκη της Siemens και ήταν καταπέλτης για πολλούς εκ των κατηγορουμένων. Από εκεί και μετά αναγγέλθηκαν ως επόμενες ημερομηνίες (διαδικαστικές αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστικές συνεδριάσεις) για 6, 12,13,19 Δεκεμβρίου, ως είθισται! Να σημειωθεί πως η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υπόκειται σε έφεση στο Πενταμελές για να γίνει τελεσίδικη και στον Άρειο Πάγο για να γίνει αμετάκλητη! Αυτά σας έλεγα μεταξύ άλλων στα τελευταία αποκαλυπτικά μου ρεπορτάζ!

Ωστόσο χθες (19/12) ήταν επίσης κόλαφος η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση της Siemens, για όλους τους τους καταδικασθέντες.

Αποφασίστηκε δήμευση – κατάσχεση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων, αυτών τουλάχιστον που έχουν βρεθεί και όπως αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου,  παραπέμπει τις αστικές αξιώσεις του Ο.Τ.Ε. και του ελληνικού Δημοσίου στα πολιτικά δικαστήρια ως αξεκαθάριστες.

Την ίδια ώρα ο γερμανικός (πλέον) Ο.Τ.Ε. και η γερμανική Siemens θα πρέπει να αποφασίσουν, αν τελικά τολμήσουν να κάνουν συμβιβασμό για όλα τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και για υποθέσεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμούν.

Για τις οποίες τόσα χρόνια, ελέω πρωτίστως της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη κάποιοι κωφεύουν.

Ένα ζήτημα με τις δυο αγωγές του ΟΤΕ εναντίον της Siemens και της Intracom (συνολικής αξίας 56 εκ. ευρώ), που επανειλημμένως είχα θίξει στα ΜΜΕ στα οποία μου δίνεται ο λόγος…

Κάνοντας αναφορές για το πού βρίσκονται καταχωνιασμένες οι αγωγές κατά της Siemens και της Intracom από το 1996 μέχρι σήμερα; Όταν την αγωγή κατά της Siemens την είχε προχωρήσει ο ΟΤΕ, εξαντλώντας τα νόμιμα μέσα, άσχετα αν δεν την υποστήριξε όπως έπρεπε και έχει ο Οργανισμός το δικαίωμα να την επαναφέρει, για εκείνη της Intracom δεν έγινε κάτι αντίστοιχο…

Ρωτούσαμε λοιπόν επανειλημμένως, αν η διοίκηση του ΟΤΕ και ειδικότερα ο πρόεδρός της κ. Μιχάλης Τσαμάζ θα διεκδικούσε τα 56 εκατομμύρια ευρώ, που επικαλούνται και οι μηχανικοί του Οργανισμού!

Σήμερα όμως, φτάνουν στ΄ αυτιά μας, πως η διοίκηση του ΟΤΕ θα διεκδικήσει τα εν λόγω μεγάλα ποσά!

Μακάρι να γίνει και να το επικροτήσουμε…

 

 

 

Share this post