132 κρούσματα και… αγώνας. «Ό,τι κτίζουμε τώρα θα το επωφεληθούμε σύντομα»/«Οι παραβάσεις σε εκκλησίες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη»./ Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΚΥπΥ, αποφασίζουν μέτρα μετά τα νέα κρούσματα.

132 κρούσματα και… αγώνας. «Ό,τι κτίζουμε τώρα θα το επωφεληθούμε σύντομα»/«Οι παραβάσεις σε εκκλησίες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη»./ Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΚΥπΥ, αποφασίζουν μέτρα μετά τα νέα κρούσματα.

132 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο – 8 τα νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας μεταξύ αυτών και ένα βρέφος μόλις 3 μηνών στο οποίο μεταδόθηκε ο ιος από την γιαγιά του – Άλλα δύο στα κατεχόμενα, 44 συνολικά – Αγώνας για τήρηση των μέτρων… αδειάζουν οι δρόμοι – Χιλιάδες έλεγχοι Αστυνομίας ανά το παγκύπριο και εξώδικα στους παρανομούντες – Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το πακέτο νομοσχεδίων για την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης για στήριξη εργαζομένων και  επιχειρήσεων.«Ό,τι κτίζουμε τώρα, θα το επωφεληθούμε σύντομα, και το αντίθετο».

Αυτό ήταν το ξεκάθαρ μήνυμα που έστειλε προς όλους ο Δρ. Κωστρίκης μετά την ανακοίνωση των 8 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έκανε χθες η ομάδα του Υπουργείου Υγείας.
Η Κύπρος δοκιμάζεται απέναντι στον κορωνοϊό με τις Αρχές να δίνουν αγώνα για την τήρηση των μέτρων που επιβάλλουν στους πολίτες κατ’ οίκον περιορισμό με εξαιρέσεις για αναχαίτιση της διασποράς του ιού. Οι δρόμοι της Κύπρου αδειάζουν και οι περίπου 500 αστυνομικοί που διενεργούν περιπολίες να εκδίδουν εξώδικα στους παρανομούντες.
Επανήλθε από το βράδυ της Τετάρτης σε λειτουργία η πλατφόρμα του 8998 όπου οι πολίτες μπορούν να στέλνουν μηνύματα για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις τους.
Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 132 την ίδια ώρα που τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα έφτασαν τα 44. Μεταξύ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ένα βρέφος 3 μηνών, στο οποίο μεταδόθηκε ο ιός από την γιαγιά του και το οποίο νοσηλεύεται -ευτυχώς- προληπτικά στο Μακάρειο Νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να είναι καλή.

Σήμερα συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο για οριστικοποίηση των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Τα βλέμματα στραμμένα στην αναστολή δόσεων.
cyprustimes.com
«Οι παραβάσεις σε εκκλησίες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση της συνάθροισης στις εκκλησίες της Λεμεσού πριν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων θα διερευνηθεί σε βάθος παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε ειπωθεί πως δεν προκύπτει κάτι μεμπτό.
«Οι παραβάσεις σε εκκλησίες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη»

«Κανείς δεν υπεράνω του νόμου, περιλαμβανομένου και των ιεραρχών. Η υπόθεση της εκκλησίας στη Λεμεσό είναι υπό διερεύνηση και αν διαπιστωθούν παραβάσεις θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε και διευκρίνισε ότι εξετάζονται βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και δείχνουν συνωστισμό.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι αρχικά είχε ειπωθεί πως δεν υπήρξε κάποια παράβαση και για φημολογούμενες παρεμβάσεις στο έργο της Αστυνομίας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι και αυτό θα διερευνηθεί αφού οποιαδήποτε παρέμβαση είναι επίσης ποινικό αδίκημα.

Για τις 414 καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε πολίτες που δεν συμμορφώθηκαν με το διάταγμα και συνέχισαν να κυκλοφορούν χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι όλοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αφού δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη η εξώδικη ρύθμιση των παραβάσεων.

Τις επόμενος μέρες, είπε, θα εφαρμοστεί το εξώδικο των 150 ευρώ.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΚΥπΥ, αποφασίζουν

 

μέτρα μετά τα νέα κρούσματα.

Άλλα οκτώ κρούσματα προστέθηκαν χθες Τετάρτη στον κατάλογο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο με την Πάφο να εξακολουθεί να αποτελεί την βασική εστία του κορωνοϊού στην Κύπρο. Αφού ακόμα ένας γιατρός επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα κορωνοϊού.
LIVE: Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΚΥπΥ, αποφασίζουν μέτρα μετά τα νέα κρούσματα

Παράλληλα τα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την απαγόρευση κυκλοφορίας, φαίνεται να τηρούνται από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ενώ τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίστηκαν την πρώτη ημέρα εφαρμογής της απαγόρευσης ξεπεράστηκαν χθες.

Share this post