18 ιατροί ειδήμονες: δεν τελειώνουμε με το covid19 λόγω των μεταλλάξεών του.Αναποτελεσματικά τα εμβόλια για να λήξει!!

18 ιατροί ειδήμονες: δεν τελειώνουμε με το covid19 λόγω των μεταλλάξεών του.Αναποτελεσματικά τα εμβόλια για να λήξει!!

”Πότε θα τελειώσει αυτό;” στην πλέον επίκαιρη ερώτηση επιχειρεί να δώσει τεκμηριωμένη απάντηση το πρακτορείο Reuters. 

Σύμφωνα με συνεντεύξεις του Reuters με 18 ειδικούς ιατρούς που παρακολουθούν στενά την πανδημία ή εργάζονται για να περιορίσουν τον αντίκτυπό της,αυτοί απεκάλυψαν απογοητευτικές προβλέψεις.

Πολλοί περιέγραψαν πώς η ανακάλυψη στα τέλη του περασμένου έτους δύο εμβολίων με αποτελεσματικότητα περίπου 95% έναντι του COVID-19 είχε αρχικά πυροδοτήσει ελπίδα ότι ο ιός θα μπορούσε να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, όπως τώρα διατείνονται , τα δεδομένα των τελευταίων εβδομάδων σχετικά με τις νέες παραλλαγές από Νότια Αφρική και Βραζιλία έχουν επικαλύψει αυτήν την πρότερη αισιοδοξία.

Τώρα εκτιμούν ότι το SARS-CoV-2 όχι μόνο θα παραμείνει μαζί μας ως ενδημικός ιός, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί σε κοινότητες, αλλά πιθανότατα θα προκαλέσει σημαντικές ασθένειες και θάνατο για τα επόμενα χρόνια.

Ως αποτέλεσμα, ανέφεραν οι επιστήμονες, οι άνθρωποι θα πρέπει να περιμένουν ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα όπως η μάσκα και η αποφυγή του συγχρωτισμού κατά τη διάρκεια των εξάρσεων COVID-19, ειδικά για άτομα υψηλού κινδύνου.

reuters 3/2/21

dimpenews.com

Share this post