18 ολάκερες μέρες η ΠΑΝΑΓΙΑ βουρκώνει και κλαίει. Και συνεχίζεται το ΘΑΥΜΑΣΤΟ αυτό για να μας πει η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ τι έρχεται.

18 ολάκερες μέρες η ΠΑΝΑΓΙΑ βουρκώνει και κλαίει. Και συνεχίζεται το ΘΑΥΜΑΣΤΟ αυτό για να μας πει η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ τι έρχεται.

Την απάντηση σε όλα αυτά που βιώνουμε μας την δίνουν τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ  επί 18 ημέρες που συνεχίζονται αδιαλείπτως να ρέουν μέχρι και σήμερα.

Αν θέλουμε απαντήσεις σε όλα αυτά τα φοβερά που ζήσαμε τους προηγούμενους μήνες ( σφράγισμα εκκλησιών στους πιστούς) , σε αυτά που ζούμε ( δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει με τον τούρκο και το δίχτυ των προβλημάτων μιας παράξενης πανδημίας που τρομοκρατεί τον πλανήτη;) σε αυτά που πρόκειται να ζήσουμε από εδώ και πέρα…

Την πιο εναργέστατη απάντηση μας την  δίνει η ΠΑΝΑΓΙΑ που βουρκώνει και δακρύζει στην εφέστια εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στο Βύρωνα Αθηνών.

Δάκρυα που ξεκίνησαν ανήμερα της πανηγύρεως της εικόνας αυτής δηλ. στο Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Αγιαστικά δάκρυα που σχηματίζονται σαν δροσοσταλίδες και στους δυο  Τιμίους Οφθαλμούς ΤΗΣ και αφού σταθούν, όπως τα ανθρώπινα στο  Πάνσεπτο πρόσωπο ΤΗΣ κυλούν στο ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ 

και μετά συγκεντρώνονται ως λίμνες ( που καθαρίζουν τις αμαρτίες μας) στο κάτωθεν ξύλινο πλαίσιο της εικόνας όπισθεν της υάλινης αεροστεγούς προσθήκης.

Αγρυπνία- Πανυχίδα  στο Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Βύρωνος για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και Ευαγγελιστού   και τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  συνεχίζουν αδιάλειπτα  να ρέουν για την ανθρωπότητα.

Κλαίει η μάνα για τα παιδία της γιατί τα παιδία της δεν κλαίνε για τα χάλια τους.

Κάτω από τον ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ στον ΦΡΙΚΤΌ ΓΟΛΓΟΘΑ υιοθετηθήκαμε με τις συγκλονιστικές φράσεις:

 «Ἰδών δε ὁ Ἰησοῦς τήν μητέρα καί τόν μαθητήν παρεστῶτα ὅν ἠγάπα, λέγει τῇ μητρί αὐτοῦ· γύναι, ἴδε ὁ υἱός σου. Εἶτα λέγει τῷ μαθητή· ἰδού ἡ μήτηρ σου»

(Ἰω. ιθ’ 26-27)

 Σήμερα η  ΜΑΝΑ μας μπήκε  μπροστά για να σώσει τα παιδιά της από τα δαιμονικά αδιέξοδα που έβαλαν στα παιδιά της οι εχθροί του ΥΙΟΥ της  και ΘΕΟΥ μας.

Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Share this post