24η ημέρα Υετός Άεναος Αγίων Δακρύων της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ «ΜΗΤΕΡΑ γιατί κλαις τόσες μέρες;» (Φώτο και Βίντεο από την σημερινή παράκληση)

24η ημέρα Υετός Άεναος Αγίων Δακρύων της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ «ΜΗΤΕΡΑ γιατί κλαις τόσες μέρες;» (Φώτο και Βίντεο από την σημερινή παράκληση)

Στις παρυφές του Βύρωνα των Αθηνών  στην Νέα Ελβετία το έκτακτο θαυμαστό γεγονός συνεχίζεται αδιάλειπτα. Στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ η εφέστιος εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ δεν έπαυσε να δακρύζει εδώ και μέρες από την στιγμή που κατά την εορτή της Πανηγύρεως του Γεννεσίου ΤΗΣ και την ώρα της ανάγνωσης του Ιερού Ευαγγελίου βούρκωσαν οι Οφθαλμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου και άρχισε να δακρύζει ασταμάτητα.

Δεν τολμούμε να ερμηνεύσουμε το γεγονός αυτό που στα εκκλησιαστικά  ιστορικά δρώμενα δεν υπάρχει αντίστοιχο παρόμοιο δηλ. να κλαίει η ΕΙΚΟΝΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ τόσο χρονικό διάστημα.

 

Μια γερόντισσα προσκυνήτρια δίπλα μας έδινε την δική της ερμηνεία:

–        Δείτε παιδιά μου , πως αγκαλιάζει ο μικρός ΧΡΙΣΤΟΣ την ΠΑΝΑΓΝΟ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

–        Δείτε την έκφραση του προσώπου του που το βρέχουν τόσες μέρες τα δάκρυα της Μητέρα του.

–        Σαν να της λέει:  « ΜΗΤΕΡΑ γιατί κλαις τόσες μέρες;» 

      

Εκείνη την στιγμή λύγισε και η γερόντισσα και έβαλε τα δάκρυα, λέγοντας:

–        Μα τόσο αγάπη έχει για το αμαρτωλό  πλάσμα του ΘΕΟΥ,  τον άνθρωπο και θέλει να κάμψει το ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  σε αυτά που ετοίμασαν κάποιοι για τις μέρες μας.

Τόσες μέρες και το ξύλινο πλαίσιο κάτωθεν της Εικόνος σε όλη του την έκταση και όπισθεν από την αεροστεγή υάλινη προθήκη καλύφτηκε με αγία πλημμυρίδα ΠΑΝΑΓΝΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ.

 

Τι να πούμε;

Να ψάλλουμε όπως αυτές τις ημέρες στις καθημερινές παρακλήσεις ψέλνουν

« εύλαλα τα χείλη των ΠΙΣΤΩΝ  των προσκυνούντων την Εικόνα σου  την  Σεπτή την ιστορηθείσα ως ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ  και νυν ΔΑΚΡΥΟΡΟΥΣΣΑ…»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας    

Share this post