8-ήμερη ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ Δ Τάξης΄ Δημοτικού λόγω μη ανάρτησης του self test στο edupass.gov.gr

8-ήμερη ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ Δ Τάξης΄ Δημοτικού λόγω μη ανάρτησης του self test στο edupass.gov.gr

ΠΡΟΣ:  1. Την Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων                               ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  1. Την Δ/νση Δημοτικού Σχολείου Παζινού                                                            2. ΑΡΧΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
  2. Τον Διοικητή Αστυνομικής Δ/νσης Χανίων                                                         3. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
  3. Την ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                               4.  ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
  4. Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Παζινού
  5.                                                                                                                                                Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)
  6.                           Μ.Μ.Ε. τοπικής & πανελλαδικής εμβέλιας, κρατικά & ιδιωτικά
  7. Προς κάθε ενδιαφερόμενο

 

 

Αξιότιμη Κα Δ/ντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Κε Διοικητή Αστυνομικής Δ/νσης Χανίων και Κε Δ/ντη Δημοτικού Σχολείου Παζινού,

σε συνέχεια γ) και δ) συνημμένων αιτήσεών μας, στις οποίες δεν μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε ως οφείλατε, σας απευθύνουμε μια τελευταία επιστολή και δε θα σας ξαναενοχλήσουμε, αφήνοντάς σας να εκτελέσετε απερίσπαστοι το Υπηρεσιακό σας έργο, το οποίο ομολογουμένως επιτελείτε με απαράμιλλο ζήλο! Επίσης ζητάμε ταπεινά συγνώμη αν υπήρξαμε το βοτσαλάκι που τάραξε για λίγο τα “λιμνάζοντα νερά” των υπηρεσιακών σας καθηκόντων και ίσως της συνείδησής σας.

Επειδή προφανώς θεωρείτε ότι πράξατε τα δέοντα σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και υπό το βάρος της ατομικής σας ευθύνης υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αντιπαραβάλλουμε το παρακάτω παράδειγμα (για όσους είναι ικανοί να καταλάβουν τον συσχετισμό) που επιβεβαιώνει το ότι Ό,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ…..! : 

Ως οδηγοί γνωρίζουμε ότι σε εφαρμογή του ΚΟΚ έχουμε προτεραιότητα έναντι αυτών που έχουν ΣΤΟΠ. Αυτό όμως δε μας δίνει το δικαίωμα, να παρασύρουμε όποιον το παραβιάσει είτε από απροσεξία, είτε επειδή επείγεται για λόγους υγείας που εμείς αγνοούμε. Παραχωρούμε προτεραιότητα, όχι υπό τον φόβο των κυρώσεων που προβλέπει η νομοθεσία για αφαίρεση ζωής έστω και από αμέλεια, αλλά πρωτίστως ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ και δευτερευόντως υπό το βάρος της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ απέναντι στον συνάνθρωπο και με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή!  Αυτό αντιλαμβανόμαστε εμείς ως “ατομική ευθύνη” την οποία πολλοί στις μέρες μας καταχρηστικά ευαγγελίζονται…. και δεν χρειαζόμαστε καμία Νομοθεσία να μας την υποδείξει! Εξάλλου τα “νομοθετήματα” έρχονται και παρέρχονται…!!!

Όσον αφορά στη θέση που κρατήσαμε αρνούμενoι την ΑΝΑΡΤΗΣΗ των ΙΑΤΡΙΚΩΝ δεδομένων ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ μας στην διαδικτυακή πλατφόρμα edupass.gov.gr, σας πληροφορούμε ότι πριν καν ανακύψει το θέμα αυτό,  στόχος μας ήταν να εφοδιάσουμε το παιδί μας με γνώση έναντι των κινδύνων που ελλοχεύει η έκθεση των προσωπικών του δεδομένων στο διαδίκτυο εν γένει  (ώστε να μην γίνει θέμα στα δελτία ειδήσεων ως άλλη μια φοιτήτρια που αυτοκτόνησε επειδή ένας ασυνείδητος διέρρευσε προσωπικά δεδομένα που αυτή του εμπιστεύτηκε).  Οφείλαμε λοιπόν να δώσουμε αυτή τη μάχη ώστε να είμαστε συνεπείς σε αυτά που πιστεύουμε και νουθετούμε το παιδί μας, γνωρίζοντας ότι η μάχη είναι προδήλως χαμένη! Όμως  αυτό είναι που την κάνει ακόμα πιο σημαντική! Και είμαστε περήφανοι γιατί την δώσαμε με ήθος, αξιοπρέπεια, χωρίς φανατισμό και εμμονές εναντίον προσώπων, αλλά μόνο εναντίον καταστάσεων και θεσμών λειτουργώντας ως θετικό παράδειγμα για το παιδί μας, κι ας καταντήσαμε για μερικούς “γραφικοί”…!

Αυτό όμως που μας στενοχωρεί ως γονείς και μας προβληματίζει ως πολίτες είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας, είτε από το σχολείο, είτε από την Α/βάθμια, είτε από στην Αστυνομία, να ορθώσει το ανάστημά του και να υπερασπιστεί το δικαίωμα ενός παιδιού στο αυτονόητο. Την συμμετοχή του στην εκπαίδευση ενάντια σ΄ ένα παράλογο και καταχρηστικό νομοθέτημα που ορίζει την αποβολή του μαθητή, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΕΣΤ, αλλά επειδή αυτό δεν αναρτήθηκε στο edupassενέργεια που μόνο σκοπό έχει την καταγραφή των αποτελεσμάτων για την εξαγωγή δεδομένων και ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων περί διενέργειας του self test από τον μαθητή…! Παρόλα αυτά οι κυρώσεις που ορίζονται στην ΚΥΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ Σ’ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙστερώντας του το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην κατά τ΄ άλλα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!!

Αναφορικά με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ….. σας υπενθυμίζουμε ότι και ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ αλλά ποτέ δεν επιβλήθηκαν οι ποινές που προβλέπονται από το ΝΟΜΟ σε όσους δεν επιθυμούν να ψηφίσουν.

 

Επειδή ενδεχομένως βρεθούν κάποιοι “υπερευαίσθητοι” που θα ισχυριστούν ότι προβήκαμε σε αλόγιστες ενέργειες, διακυβεύοντας την ψυχική ηρεμία του παιδιού μας το οποίο είναι κοινωνός όλων των παραπάνω, οφείλουμε να τους “καθησυχάσουμε”….., διαβεβαιώνοντάς τους ότι η Ιωάννα είναι ένα ώριμο, τρυφερό, χαρούμενο παιδί, με ανεπτυγμένη αντίληψη και ενσυναίσθηση (αυτά μπορούν να τα βεβαιώσουν και οι δάσκαλοί της) το οποίο μεγαλώνει με πολύ αγάπη αλλά και όρια. Μπορεί να απέχει από τις 16-11-2021 έως και σήμερα της “δημόσιας, δωρεάν και υποχρεωτικής εκπαίδευσης…..”, όμως από την γέννησή της μέχρι και όσο ζούμε θα μετέχει της παιδείας όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε και της παρέχουμε αδιαλείπτως και ανεξαρτήτως κοινωνικών συνθηκών!

Εξάλλου με τις συνθήκες που επικρατούν την τελευταία 10ετία στην εκπαίδευση και στην εργασία και όπως αυτές προβλέπεται να διαμορφωθούν σε βάθος χρόνου, ακόμα κι αν δοθεί στην Ιωάννα η ευκαιρία να μετέχει στην Ανώτατη Εκπαίδευση, εμείς ως γονείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να επωμιστούμε το κόστος της “δωρεάν” εκπαίδευσής της, την οποία μοιραία θα εξαργυρώσουν και θα καρπωθούν άλλες χώρες, αφού ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια το μόνο εξαγώγιμο “προϊόν” της Ελλάδας είναι οι Επιστήμονές τηςγεγονός το οποίο αντί να μας προβληματίζει, μας κάνει …..έχοντας προφανώς το “σύνδρομο της Ψαροκώσταινας”…… να αισθανόμαστε ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που διαπρέπουν στο εξωτερικό! 

Για τους λόγους αυτούς, κύριο μέλημά μας λοιπόν δεν είναι να γίνει το παιδί μας ακαδημαϊκός, αλλά ένας ευτυχισμένος, ελεύθερος και σκεπτόμενος άνθρωπος  που θα παλεύει για το δίκαιο και το σωστό και θα δίνει τις μάχες της ζωής της με ήθος, αξιοπρέπεια και σεβασμό στον “αντίπαλο”! Άλλες θα χάνει όμως αρκετές θα κερδίζει! Αυτό που θέλαμε να την διδάξουμε και τα καταφέραμε είναι ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας στον οποίο δεν πρέπει να  παραδίδεται αμαχητί!

Κλείνοντας την παρούσα επιστολή και από τη θέση του δημόσιου λειτουργού την οποία και οι δυο γονείς κατέχουμε μέσω ΑΣΕΠ με αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες, ευχόμαστε αν ποτέ χρειαστείτε τις υπηρεσίες του δημοσίου ως πολίτες, να βρεθούν δημόσιοι λειτουργοί με κοινωνικές ευαισθησίες να σας εξυπηρετήσουν και όχι αδιάλλακτοι καρεκλοκένταυροι υπάλληλοι….!!!

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

            Το παρόν αποτελεί επιστολή ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ από την ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κα. Νίκη Κεραμέως  η οποία υποχρεούται να λάβει θέση για τα παραπάνω, δίδοντας σαφείς οδηγίες στις σχολικές μονάδες προκειμένου ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ των οποίων οι γονείς ΕΙΤΕ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ (όπως εμείς) να αναρτούν τα ΙΑΤΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ στο διαδίκτυο, δεδομένου ότι ΜΟΝΟ Η ΑΡΝΗΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ του αυτοδιαγνωστικού τεστ και προσκόμισής του στο σχολείο παραβιάζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στην μείωση της διασποράς του COVID19, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ΟΧΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ αυτού στην διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία θα έπρεπε να είναι προαιρετική για όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην καταγραφή των αποτελεσμάτων, δίδοντάς τους κίνητρα ανάλογα αυτών που δόθηκαν στους νέους για να εμβολιαστούν.

Αν παρ’ όλα αυτά η Κα. Υπουργός δεν προβεί σε κάποια ενέργεια “ξεχνώντας” την επιστολή μας στο “συρτάρι”, το ελάχιστο που οφείλει να πράξει είναι, σε εφαρμογή του Νόμου 3242/2004 (ΦΕΚ 102/Α/24-05-2004) άρθρο 6 “Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση ” να μας ενημερώσει εγγράφως για τους λόγους της ανάλγητης θέσης του Υπουργείου.  

Εάν και πάλι δεν έχει το χρόνο λόγω αυξημένου υπηρεσιακού φόρτου, την ενημερώνουμε ότι το σημαντικό για εμάς είναι ότι η επιστολή δεν έμεινε στο δικό μας “συρτάρι” και της την απευθύναμε κάνοντας το χρέος μας ως οφείλουμε! Γιατί μπορεί να μην “εισακουστούμε” όμως τουλάχιστον ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ!!!

        Επίσης ευκαιρίας δοθείσης να την ενημερώσουμε  ότι στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΖΙΝΟΥ, τα Α’, Β’ & Γ’ Τμήματα Ολοήμερου λειτούργησαν στις 20-09-21 , στις 25– 10-2021 και στις 22 – 11-2021 αντίστοιχα, οπότε την παρακαλούμε ως Υπουργό Παιδείας να τακτοποιήσει πρωτίστως τα του “οίκου της”, στελεχώνοντας πλήρως της σχολικές μονάδες από την 1η Σεπτεμβρίου και δευτερευόντως να συνδράμει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Υγείας ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ τους εκπαιδευτικούς να εκτελούν, παράλληλα με το εκπαιδευτικό τους λειτούργημα και χρέη Αστυνομικού και Υγειονομικού Υπαλλήλου….!!!

Για τους υπόλοιπους  που θα μπουν στον κόπο να διαβάσουν την ομολογουμένως μακροσκελή επιστολή μας, ευχόμαστε να αποτελέσει ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ…… με την ελπίδα ότι ίσως κάποιοι καταλάβουν επιτέλους ότι σ΄ αυτή την χώρα υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ οι οποίοι, αντιλαμβανόμενοι τον παραλογισμό που ζούμε τελευταία, δεν κρύβονται ανώνυμα πίσω από ένα πληκτρολόγιο εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον των εκπροσώπων των θεσμών, αλλά υπερασπίζονται ΕΠΩΝΥΜΑ και με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ τις απόψεις και τα δικαιώματά τουςχωρίς αντιδράσεις που χρήζουν καταστολής και θέτουν σε κίνδυνο το δημοκρατικό μας πολίτευμα και υπό τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν “ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ”, “ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ”, “ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ” και “ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ”…! 

 

Μετά “ανάλογης” τιμής

Οι γονείς της Ιωάννας Νατσούλη, μαθήτριας Δ΄ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Παζινού,

Νατσούλης Βασίλειος, Αρχισμηνίας στην 115ΠΜ με ειδικότητα Τεχνικός Α/φων,

Σταματάκη Λευκοθέα, Ηλ/γος Μηχ/κος ΤΕ στην Δ.Τ.Ε. της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

β) Σχετικό

ε) Σχετικό

Share this post