EKTAKTO: Οι S-400 φτάνουν σήμερα στην Τουρκία – Η Άγκυρα αγνόησε τα αδύναμα αμερικανικά «τελεσίγραφα»

EKTAKTO: Οι S-400 φτάνουν σήμερα στην Τουρκία – Η Άγκυρα αγνόησε τα αδύναμα αμερικανικά «τελεσίγραφα»

Το pronews.gr πρώτο είχε αποκαλύψει ότι σήμερα Τρίτη θα παραληφθούν από την Τουρκία τα πρώτα εξαρτήματα των S-400 και το επιβεβαιώνει η Haber Turk:

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Haber Turk, τα εξαρτήματα του ρωσικού συστήματος έφτασαν στη στρατιωτική βάση Tver (κεντρική Ρωσία) την προηγούμενη Πέμπτη.

Η ουσία σε όλα αυτά είναι πως η Άγκυρα αγνόησε επιδεικτικά τα αμερικανικά «τελεσίγραφα» και προχώρησε στην παραλαβή των S-400. Το αμερικανικό γόητρο έχει πληγεί αλλά επί της ουσίας οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν πολύ «θορυβώδεις» ενέργειες καθώς η γεωπολιτική σημασία των Στενών για αυτές είναι πολύ μεγάλη.

Είναι η μόνη δίοδος που έχουν για να εισέρχονται στην Μαύρη Θάλασσα και το μόνο φυσικό εμπόδιο στην κάθοδο των Ρώσων στα «ζεστά» νερά της Μεσογείου.

Την περασμένη Κυριακή από τις 15.30 το μεσημέρι τα εξαρτήματα των S-400 άρχισαν να φορτώνονται στα δύο ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, που θα τα μεταφέρουν στην Τουρκία.

Χθες το βράδυ στις 21.00 ολοκληρώθηκε η φόρτωσή τους και αμέσως δόθηκε η εντολή τα αεροσκάφη να ξεκινήσουν. Και σήμερα αναμένεται να φτάσουν στην Άγκυρα.

Η 9μελής ειδική ομάδα των Ρώσων τεχνικών από τη Ρωσία, που θα εγκαταστήσει τους S-400, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία, ενώ αναμένεται να καταφτάσει και άλλη μία ομάδα εντός των ημερών.

Σε πρώτη φάση θα φτάσει μόνο η κεντρική μονάδα των S-400, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα και εξαρτήματα θα παραδίδονται σταδιακά.

Την είδηση επιβεβαίωνε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, προσθέτοντας πως οι S-400 θα είναι αμέσως λειτουργικοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε πως «είναι απίθανο οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις» προφανώς διαβλέποντας την διστακτικότητα των Αμερικανών να «τραβήξουν μέχρι τέλους» το σχοινί.

Voice of Nations@VoiceofNations3

A technical team from Russia will oversee the installation of the S-400 in Turkey, after the defense systems arrive on Monday.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Voice of Nations

TASS

@tassagency_en

S-400 could be loaded for shipping to Turkey on July 7 — TV:https://tass.com/defense/1067215 

66 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

TASS

@tassagency_en

Erdogan says Russia kicks off delivery operation for S-400 missile system:https://tass.com/defense/1067510 

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη TASS

China Xinhua News

@XHNews

The Russian S-400 missiles will be brought to Turkey soon by plane without U.S. sanctions, says Turkish President Erdogan http://xhne.ws/bNvmu 

49 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ως προς το πρώτο σκέλος λοιπόν το pronews.gr δικαιώνεται καθώς από την αρχή είχε τονίσει ότι η Άγκυρα δεν θα κάνει πίσω στην παραλαβή του ρωσικoύ συστήματος.

Τώρα μένει να φανεί εάν η Άγκυρα δεν προχωρήσει τους επόμενους μήνε στην ενεργοποίηση του συτήματος καθώς αυτό ζητούν τώρα οι Αμερικανοί για να απεμπλακούν και οι ίδιοι από την αυτοπαγίδευσή τους σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Διότι οι Αμερικανοί θέλουν να παραδοθούν κανονικά τα F-35 στην Τουρκία και δεν θέλουν ούτε για αστείο να υπάρξει πιθανότητα αποβολής της από το ΝΑΤΟ.

Άλλωστε στην Ουάσινγκτον πήραν ελπίδες μετά την ήττα Ερντογάν στην Πόλη στις Δημοτικές εκλογές, ότι πολύ σύντομα η προεδρία της Τουρκίας θα επιστρέψει πίσω στα αγαπημένα παιδιά των Αμερικανών, στους Κεμαλιστές.

Δύσκολο βέβαια αλλά στην τελική σκέφτονται πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν είναι «αιώνιος» ενώ τα αμερικανικά συμφέροντα είναι διαχρονικά. Τα επόμενα χρόνια πολλά μπορούν να συμβούν..

.pronews.gr/.

Share this post