EKTAKTO: Σέρβοι Κομάντος Αναπτύσσονται Στο Κοσσυφοπέδιο – Οι Αλβανοί Ζητούν Την Βοήθεια Του ΝΑΤΟ!

EKTAKTO: Σέρβοι Κομάντος Αναπτύσσονται Στο Κοσσυφοπέδιο – Οι Αλβανοί Ζητούν Την Βοήθεια Του ΝΑΤΟ!

Σέρβοι κομάντος εισήλθαν σε έδαφος του Κοσόβου σύμφωνα με κατοίκους χωριού, προκαλώντας ένταση στο ήδη τεταμένο κλίμα της περιοχής, καθώς όπως ανέφερε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, πριν λίγες ώρες είχαμε κινήσεις σερβικών τεθωρακισμένων στα σύνορα με το Κόσοβο.

Κάτοικοι του χωριού Karaçevë του δήμου Καμένιτσα, έστειλαν επιστολή σε όλες τις διεθνείς υπηρεσίες που λειτουργούν στο Κοσσυφοπέδιο, στην οποία αναφέρουν ότι το χωριό τους, που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με τη Σερβία, έχουν κυκλώσει Σέρβοι πάνοπλοι κομάντος της στρατοχωροφυλακής, προκαλώντας τρόμο στον πληθυσμό.

Η επιστολή αποστάλθηκε στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας, και στις πρεσβείες Γερμανίας, Γαλλίας , Ιταλίας , KFOR, αμερικανική βάση Bonsdstill, Γραφείο ΕΕ και στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αναφέροντας ότι δεκάδες Σέρβοι κομάντος εισήλθαν στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και στο χωριό Κάρατσεβο, το οποίο θεωρούν ως έδαφος της Σερβίας.

Η επιστολή έφτασε και στην αλβανική ιστοσελίδα της εφημερίδας «Bota Sot», η οποία καλεί όλους τους διεθνείς οργανισμούς να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας σε αυτό το τμήμα του εδάφους του Κοσσυφοπεδίου.

Οι Σέρβοι κομάντος που γνωρίζουν καλά τα κατατόπια , θα εισέλθουν με πολιτικά στην Β.Μιτρόβιτσα και στα υπόλοιπα σερβικά χωριά αναμένοντας την άσκηση του στρατού του Κοσόβου, η οποία έχει σκοπό την σύλληψη και την εκδίωξη των Σέρβων από την περιοχή. Παράλληλα μονάδες του Β΄σώματος του σερβικού στρατού μετακινούνται στα σύνορα με το Κόσοβο.

Όπως έχουμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, μετά την ανακήρυξη της δημιουργίας του στρατού του Κοσσυφοπεδίου, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Βούτσιτς ζήτησε από την Ανώτατη Διοίκηση του Σερβικού Στρατού να συγκροτήσει μια επίλεκτη ισχυρή δύναμη μελών των ειδικών δυνάμεων «για να ανταποκριθεί σε κάθε αποστολή που θα τις δοθεί τις επόμενες ώρες οι οποίες είναι κρίσιμες».

Αυτές οι μονάδες με μυστική εντολή του Πρόεδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα σε περιοχές εντός πλέον του Κοσσυφοπεδίου, με σκοπό να σώσουν Σέρβους πολίτες.

Οι Σέρβοι λοιπόν αυτών των περιοχών με την αμέριστη αρωγή Βελιγραδίου-Μόσχας ετοιμάζουν διπλό σχέδιο απόσχισης τόσο της σερβικής δημοκρατίας της Β-Ε όσο και του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου από την εθνοκάθαρση που επιχειρούν οι Αλβανοί με την ανοχή της δύσης.

Αυτό θα σημάνει νέο γύρο πολεμικών επιχειρήσεων μιας και η «φωτιά σιγοκαίει” στην περιοχή από το 1999 και τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά γιγαντώθηκαν.

Το σχέδιο, είναι παλαιό και υποχθόνιο και αφορά την ένωση όλων των περιοχών με Αλβανούς και η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, που θα υλοποιήσει τον ρόλο του «χωροφύλακα» στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Αν το επιτρέψουν με οποιοδήποτε τρόπο αυτό οι Ρώσοι, θα χάσουν την «αυλή» που έχουν στην χερσόνησό μας και θα περιοριστούν αυστηρά μέσα στα όρια των συνόρων τους. Αυτό όμως με την σειρά του θα σήμανε την αρχή του τέλους για την Μόσχα.

Για το ευρύ κοινό πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Ρωσία έχει δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο, βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ παλαιότερα, με τα οποία ορίζονταν η ίδια ως εγγυήτρια χώρα.

Αν νομίζουν τώρα δυτικοί αξιωματούχοι ότι η Μόσχα θα αφήσει έναν προνομιακό χώρο όπως τα Βαλκάνια στα χέρια των ΗΠΑ, της ΕΕ και των Αλβανών, είναι βαθιά γελασμένοι.

pentapostagma.gr

Share this post