Kαληνύχτα Τουρκία – Εφημερίδα Χουριέτ: “Είναι αναπόφευκτη η διπλωματική και στρατιωτική σύγκρουση με ΗΠΑ.

Kαληνύχτα Τουρκία – Εφημερίδα Χουριέτ: “Είναι αναπόφευκτη η διπλωματική και στρατιωτική σύγκρουση με ΗΠΑ.

Καληνύχτα, Τουρκία! Μετά τα όσα είπε ο αρθρογράφος της Χουριέτ, φαίνεται ότι η Άγκυρα έχει πάρει αποφάσεις τις οποίες μένει απλά να ανακοινώσει.

“Είναι αναπόφευκτη η διπλωματική και στρατιωτική σύγκρουση με την Αμερική”. Την φράση αυτή δεν την είπε κάποιος τυχαίος, αλλά ο αρθρογράφος της τουρκικής Χουριέτ, ενός φερέφωνου του Ερντογάν.

Ο αρθρογράφος της Χουριέτ, Νεντίμ Σενέρ, γράφει πως “Διακρίνεται ως αναπόφευκτο πώς η σύγκρουση με την Αμερική δεν θα είναι μόνο στο διπλωματικό αλλά και στο στρατιωτικό πεδίο”.

To γιατί οι σχέσεις Τουρκίας -ΗΠΑ έχουν πάρει αυτήν την κατηφόρα, το εξηγήσαμε χτες.

NΕΝΤΙΜ ΣΕΝΕΡ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΗΠΑ.

“Πρέπει να συζητήσουμε ανοιχτά τι συμβαίνει με τις ΗΠΑ γιατί δεν εγκαταλείπουν τον σκοπό τους και γιατί δημιουργούν τρομοκρατικό κράτος με εδάφη άλλων χωρών.

Γιατί σε λίγο θα πρέπει να το πολεμήσουμε. 

Ειδικά μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ που έγραφε “αν το έκανε το PKK” 

Είμαστε σύμμαχοι ή “φερόμενοι ως σύμμαχοι”;

Εδώ ισχύει αυτό που λένε “αν έχουμε τέτοιο φίλο τι να τον κάνουμε τον εχθρό”.

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την τρομοκρατία με καμουφλαρισμένες λέξεις όπως Δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου.

“Μετά από αυτή την σφαγή των απαχθέντων και ανυπεράσπιστων 13 ανθρώπων μας, που εκτελέστηκαν με σφαίρα στο κεφάλι από τους τρομοκράτες του PKK, συζητείται ιδιαίτερα ο ρόλος των ΗΠΑ που έδωσαν ακριβώς αυτά τα όπλα.

Το ότι η Αμερική από την μια δίνει χιλιάδες φορτηγά γεμάτα με όπλα και από την άλλη κάνει αναξιόπιστες δηλώσεις, δείχνει τόσο την υποκρισία όσο και την συνενοχή της. Η Τουρκία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δίνει τον αντιτρομοκρατικό της αγώνα στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Εκεί η Αμερική στην πράξη υποστηρίζει το PKK. Με την κατάσταση έτσι, φαίνεται αναπόφευκτο πώς μια μέρα και μάλιστα όχι σε μακρινό διάστημα, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία.

Και όχι μόνο σε αυτό, η Αμερική επιτίθεται και θα επιτίθεται σε κάθε μέτωπο ενάντια στην Τουρκία. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Με την Αμερική που από την μία αφήνει ανυπεράσπιστη την Τουρκία και από την άλλη στηρίζει τους εχθρούς της Τουρκίας PKK και FETO, διακρίνεται ως αναπόφευκτο πώς μια μέρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία όχι μόνο στο διπλωματικό αλλά και στο στρατιωτικό πεδίο”.

Καληνύχτα Τουρκία…

Oσο “τρελά” και αν ακούγονται αυτά που λέει ο Τούρκος αρθρογράφος της Χουριέτ, έχουν βάση.

Ο Ερντογάν και τα ερντογανικά ΜΜΕ, δηλαδή το 95% των τουρκικών ΜΜΕ, έχουν ξεκινήσει εδώ και ημέρες μια αντιδυτική και αντιαμερικανική υστερία.

Δείχνουν συνεχώς βίντεο από την μεταφορά όπλων των ΗΠΑ προς τους Κούρδους. Βίντεο που έχει παρουσιάσει το WarNews247 εδώ και ημέρες αν όχι εβδομάδες.

Τουρκικά κορυφαία σαιτ αναφέρουν με πηχυαίους τίτλους: “Οι ΗΠΑ μεταφέρουν όπλα στους τρομοκράτες YPG/PKK”

Επιπλέον, με μπαράζ δημοσιευμάτων συνδέουν ΗΠΑ- FETO και PKK. Δείτε ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ).

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Δύο μέλη της οργάνωσης FETO με συνδέσμους με το PKK εισήλθαν από το Ουζμπεκιστάν στην Τουρκία.

Οι Γκιουλενιστές τρομοκράτες (FETÖ) Gürbüz Sevilay και Tamer Avcı, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία μετά από επιχείρηση της ΜΙΤ στο Ουζμπεκιστάν.

Ο Sevilay εργαζόταν για αμυντική εταιρεία και είχε σχέση με “κρυφούς ιμάμηδες” που είχαν εκδιωχθεί. Συνδεόταν με το PKK από το 2017. Ο όρος “κρυφός ιμάμης” χρησιμοποιείται για τους χειριστές της FETO.

Είχε ταξιδέψει στο Βόρειο Ιράκ το 2019 για να παρέχει εξοπλισμό αντι-drone, πυραύλους, συστήματα ραντάρ και άλλα στους Κούρδους του PKK και στο συριακό παρακλάδι YPG.

Eίσης λάμβανε μέρος σε συναντήσεις στο αρχηγείο τους στην Hasaka της Βόρειας Συρίας.

Για να καλύψει τις ανάγκες του YPG και του PKK, ο Sevilay έφερε επίσης προσωπικό ξένων αμυντικών εταιρειών σε επαφή με τρομοκράτες στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Ferhad Abdi Şahin, με κωδικό όνομα Mazloum Kobani, ο οποίος ειδικεύεται στο YPG  στον πόλεμο με drone, καθώς και τον Hüseyin Arslan, με το κωδικό όνομα Delil Malatya.

Συνεργαζόταν με άλλα μέλη της FETO και τους παρείχε χρηματοδοτικές διευκολύνσεις. Χρησιμοποιούσε τα κέρδη και έστηνε εταιρείες σε Κιργιστάν και Ουκρανία. Μέσω των εταιρειών μετέφερε όπλα στους Κούρδους.

Ο Avcı ήταν υπεύθυνος στρατολόγησης για το PKK… Πήγαινε μαθητές στο αρχηγείο της οργάνωσης…

 

Share this post