O Eρντογάν “έσπασε” την συμφωνία με ΗΠΑ για Συρία: Η Τουρκία σε πόλεμο με τη Δύση & το ΝΑΤΟ όμηρος μέχρι να διαλυθούν οι δυνάμεις SDF

O Eρντογάν “έσπασε” την συμφωνία με ΗΠΑ για Συρία: Η Τουρκία σε πόλεμο με τη Δύση & το ΝΑΤΟ όμηρος μέχρι να διαλυθούν οι δυνάμεις SDF

“Είχαν σχέδιο να διαλύσουν την Τουρκία”

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν άναψε και επίσημα το “πράσινο φως” για νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, μια επιχείρηση που τελειώνει οριστικά την Τουρκία στην συνείδηση της Δύσης και μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες συνέπειες εντός και εκτός ΝΑΤΟ.

Καταρχάς, ο Ερντογάν “έσπασε” την συμφωνία με τους Αμερικανούς. Τον Οκτώβριο του 2019 είχε συμφωνηθεί η Τουρκία να απέχει από οποιαδήποτε επιθετική επιχείρηση στη ΒΑ Συρία. Τότε του είχε επιτραπεί να εισβάλλει με την προϋπόθεση ότι θα ήταν η τελευταία φορά.

Η Τουρκία τελείωσε και αυτή τη συμφωνία, κάτι που δεν πρόκειται να περάσει στα ψιλά στο Κογκρέσο και γενικότερα στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει μια “απλή” επιχείρηση. Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί το WarNews247, η επιχείρηση φαίνεται να “σπάει” σε δύο Φάσεις. Η Α’ Φάση περιλαμβάνει χερσαία και αεροπορική επιχείρηση σε Tel Rifat και Μάνμπιτζ (Ιεράπολη) και η Β’ Φάση περιλαμβάνει επιχείρηση σε Κομπάνι (Ayn-El Arap) και Ayn Isa. Δείτε τον χάρτη παρακάτω.

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως με “την εκκαθάριση και των 4 περιοχών, ολόκληρη η περιοχή από το Rasulayn έως το Afrin θα απαλλαγεί από την τρομοκρατία”.

Σκοπός είναι να μεταφέρει εκεί τα εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων που έχει στην χώρα του αλλάζοντας οριστικά την δημογραφική σύσταση της περιοχής και δημιουργώντας επί της ουσίας ένα κρατίδιο υπό τον έλεγχο του.

Θα σταματήσει εκεί ο Ερντογάν; Όχι. Ούτε αυτή η επιχείρηση θα είναι οριστική. Αντίθετα θα ακολουθήσει και άλλη στο μέλλον. Σκοπός του είναι να εγκλωβίσει στην Ράκκα τις κουρδικές δυνάμεις SDF και να τις καταστρέψει. Στόχος είναι οι ΗΠΑ να μην διαθέτουν πλέον “proxy army” στην ευρύτερη περιοχή!

Τέλος, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε χτες ότι δεν πρόκειται αν άρει το βέτο για να μπουν Σουηδία και Φινλανδία στο ΝΑΤΟ αν δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα του. Το ίδιο επανέλαβε σήμερα και στον Ε.Μακρόν. Έχει συνδέσει το βέτο με την επιχείρηση στην Συρία και θα το διατηρήσει για όσο χρειαστεί.

Η Τουρκία παρέδωσε χθες στη Σουηδία και τη Φινλανδία μια λίστα με αιτήματα για το ΡΚΚ και τους Γκιουλενιστές με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου είπε ότι η λίστα έχει συγκεκριμένα αιτήματα και οι δύο χώρες θα το συζητήσουν. «Περιμένουμε να κάνουν νομικές αλλαγές εάν χρειαστεί» είπε συγκεκριμένα.

Η Τουρκία ζητά να περάσουν ακόμη και σχέδια νόμου κατά των PKK-FETO στις χώρες τους! Ταπείνωση!

Διαβάστε επίσης

Θα εισβάλλουν σε Μάνμπιτζ και Tel Rifat: Ξεκινά χερσαία τουρκική επιχείρηση στην Συρία – Συνεδριάζει το τουρκικό ΣΕΑ για Ελλάδα & F-35

“Οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της Τουρκίας”

Νωρίτερα, τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της Τουρκίας που οδήγησε στην έναρξη της νέας στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας.

Όπως ανέφεραν, οι Κούρδοι SDF με την καθοδήγηση των Αμερικανών, απελευθέρωσαν από τις φυλακές μέλη του ISIS με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουν σε επιθέσεις εντός Τουρκίας.

Οι τρομοκράτες του ISIS σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις στη Σανλιούρφα, την Προύσα και την Κωνσταντινούπολη τον τελευταίο μήνα.

Αυτό οδήγησε στη σύλληψη του νέου ηγέτη του ISIS, σε επιδρομή στην… Κωνσταντινούπολη!

“Αντιτρομοκρατική και υπηρεσία πληροφοριών συνέλαβαν έναν άνδρα που πιστεύουν ότι είναι ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τότε που ο προηγούμενος αρχηγός της σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία τον Φεβρουάριο” είπαν Τούρκοι αξιωματούχοι, ζητώντας να μην κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος OdaTV στην Τουρκία αναγνώρισε τον συλληφθέντα ως Abu al-Hassan al-Qurayshi χωρίς να αναφέρει πώς απέκτησε τις πληροφορίες.

“Πράσινο φως” από Ερντογάν

Νέα εισβολή στη Συρία προανήγγειλε ουσιαστικά πριν λίγη ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας επισημαίνεται πως «οι τρέχουσες και μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στα νότια σύνορα της Τουρκίας δεν στοχεύουν την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της, αλλά πηγάζουν από τις ανάγκες εθνικής ασφάλειας και θα συμβάλουν και στην ασφάλειά τους» αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας.

Παράλληλα καλούνται οι χώρες «που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο υποστηρίζοντας την τρομοκρατία να «δώσουν τέλος σε αυτή τους τη στάση».

Στην πραγματικότητα, η σημερινή συνεδρίαση ενέκρινε τη στρατιωτική επιχείρηση για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» 30 χιλιομέτρων στη Συρία, την οποία ο Τούρκος Πρόεδρος είχε προαναγγείλει κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού του Συμβουλίου, όταν επιτέθηκε κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης

Ναυάγιο στη Σύνοδο Τουρκίας με Σουηδία-Φινλανδία – Ερντογάν: Παραμένει επ’ αόριστον το βέτο – “Βρήκαμε 40 ΑΤ-4 σε βάση του PKK”

Ξεκίνησε η μεταφορά δυνάμεων

Η Τουρκία ξεκίνησε τη μεταφορά δυνάμεων στη Συρία. Σύμφωνα με συριακές πηγές, στρατιωτικές φάλαγγες πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στο συριακό έδαφος, στη περιοχή Ελ Σαλαμέ. Πρόκειται κυρίως για φορτηγά του στρατού με Τούρκους στρατιώτες, όπλα και πυρομαχικά.

Αργότερα, μια δεύτερη στρατιωτική φάλαγγα εντοπίστηκε στη πόλη Azaz, όπου αναπτύχθηκαν τουρκικά στρατεύματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχει αποσύρει πολλές δυνάμεις από την Συρία. Χερσαίες και αεροπορικές. Συνεπώς, η Άγκυρα έχει “παράθυρο ευκαιρίας” για αρκετές αυθαιρεσίες.

Η συριακή πόλη Azaz, στην ουσία της ανοίγει τη πόρτα προκειμένου να επιτεθεί στο Χαλέπι…

Share this post