PATRIOT PAC-3 το δώρο Ριάντ σε Ελλάδα – Ν. Δένδιας και Ν. Παναγιωτόπουλος “σφραγίζουν” σήμερα τη συμμαχία με Σ. Αραβία και η Τουρκία τρελάθηκε: «Μας πολιορκούν oι Έλληνες»

PATRIOT PAC-3 το δώρο Ριάντ σε Ελλάδα – Ν. Δένδιας και Ν. Παναγιωτόπουλος “σφραγίζουν” σήμερα τη συμμαχία με Σ. Αραβία και η Τουρκία τρελάθηκε: «Μας πολιορκούν oι Έλληνες»

Ιστορικής σημασίας μέρα η σημερινή καθώς οι ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ, Ν. Δένδιας και Ν. Παναγιωτόπουλος “σφραγίζουν” στο Ριάντ την στρατιωτική συμμαχία με την Σαουδική Αραβία!

Οι Τούρκοι έχουν κυριολεκτικά “τρελαθεί” με τις πληροφορίες να φέρουν την χρηματοδότηση από το Ριάντ της αναβάθμισης των ελληνικών Patriot στο επίπεδο PAC-3.

Το Ριάντ ακυρώνει την τουρκική βαλλιστική απειλή εναντίον της Ελλάδας με Bora, Yildirim κτλ.

Μαζί με τα Rafale και τα F-16 VIPER το Αιγαίο πλέον έχει “κλειδωθεί” και μαζί με τα ιπτάμενα τάνκερ και τις φρεγάτες (οι οποίες έρχονται και αυτές) θα κλειδωθεί και η Αν Μεσόγειος.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά θα επεκταθεί στον Περσικό Κόλπο και θα προστατεύσει κρίσιμες υποδομές της Σαουδικής Αραβίας (αστικά κέντρα, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κ.λπ.) από επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους.

Στη Σαουδική Αραβία ο Ν. Δένδιας με Ν. Παναγιωτόπουλο.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας επισκέπτονται σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου 2021 τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες στο πλαίσιο προώθησης και εμπέδωσης της αμυντικής διπλωματίας, καθώς και ενίσχυσης της διπλωματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το βασίλειο των Σαούντ θα καλύψει το κόστος για τη μεταφορά και λειτουργία της συστοιχίας των Patriot από την Ελλάδα και θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης των ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων -αμερικανικής κατασκευής- στην έκδοση PAC-3.

Η συμφωνία της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία θα περιλαμβάνει και το αναγκαίο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, τουλάχιστον 40 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι θα μετακινηθούν στη Σαουδική Αραβία.

Η Ελλάδα αποφάσισε για πρώτη φορά να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, σε μια αλλαγή στρατηγικής και επίδειξη μεγαλύτερης εξωστρέφειας στην αμυντική μας πολίτικη. Η ενίσχυση της θέσης μας στη συμμαχία και η ελληνική υπερδραστηριότητα δεν αρέσει βεβαίως καθόλου στον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο Ριάντ, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αμύνης της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκηπα Χαλίντ μπιν Σαλμάν (Khalid bin Salman) και με τον Σαουδάραβα Υπουργό Εξωτερικών Πρίγκηπα Φαϊζάλ μπιν Φαράν (Faisal bin Farhan).

Αναβάθμιση σε Patriot PAC-3.

Το πιο απτό και άμεσο αποτέλεσμα της Αμυντικής Συμμαχίας με την Σαουδική Αραβία (γιατί περί αυτού πρόκειται) είναι η αναβάθμιση των ελληνικών Patrot στο επίπεδο PAC-3.

Το πρόγραμμα PAC-3 περιλαμβάνει:

  1.  μετατροπές στο ραντάρ
  2.  νέο βλήμα

Το βλήμα PAC-3 προήλθε από την ανάπτυξη του ERINT (Extended Range INTerceptor) που ανέπτυξε η Lockheed Martin με στόχο να καλύψει τα χαμηλότερα στρώματα του σχεδίου TMD (Theater Missile Defence).

H εμβέλεια του νέου βλήματος είναι σημαντικά αυξημένη, σε σχέση με το PAC-2.

Υπολογίζεται ότι η θεωρητική εμβέλεια υπερβαίνει τα 200 χλμ δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο Α/Α σύστημα να αντιμετωπίσει και άλλους στόχους.

Επίσης διπλασιάζεται το μέγιστο ύψος εμπλοκής βαλλιστικών βλημάτων.

Ο εκτοξευτής M901 φέρει κάνιστρα για 16 βλήματα PAC-3 από τους οποίους ο ένας θα έχει τη δυνατότητα χρήσης και PAC-3 και -2 εκτοξευτές βλημάτων PAC-3, συνολικά δηλαδή 56 βλήματα έτοιμα για βολή.

“Τρελάθηκαν” οι Τούρκοι.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP επιτέθηκε και συνολικά κατά της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας:

«Όλοι στην Ελλάδα πρέπει να σκεφτούν τη θέση, στην οποία  αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει την Ελλάδα.

Με άλλα λόγια, έχει μετατραπεί σε μια χώρα που συνωμοτεί εναντίον της Τουρκίας και προσπαθεί να δημιουργήσει εχθρότητα».

Ο Τσελίκ εξέφρασε ακόμη την ενόχλησή του για τις διπλωματικές επαφές Δένδια σε Λιβύη, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, λέγοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι να πολιορκήσει την Τουρκία.

Δεν έλειψαν και οι μεγαλοστομίες με τον Τσελίκ να δηλώνει ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει να γίνει «ελληνική λίμνη» το Αιγαίο και η Μεσόγειος.

«Πηγαίνει στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, για να πολιορκήσει την Τουρκία. Αλλά κανένας εδώ, δεν θα επιτρέψει να γίνει η Μεσόγειος ελληνική λίμνη  η  το Αιγαίο  να γίνει ελληνική λίμνη».

warnews247.gr

Share this post