RIA Novosti – Πυρηνικός εκβιασμός: Οι ΗΠΑ τρομάζουν τη Ρωσία με καταστροφικές συνέπειες

RIA Novosti – Πυρηνικός εκβιασμός: Οι ΗΠΑ τρομάζουν τη Ρωσία με καταστροφικές συνέπειες

Κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον – RIA Novosti, 1920, 27.09.2022

© AFP 2022 / Στέφανι Ρέινολντς

Διαβάστε το ria.ru

Πετρ Ακόποφ

Ένας νέος γύρος εκφοβισμού αρχίζει – η Ουάσινγκτον απείλησε τη Μόσχα με καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. Ο πρώτος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν και στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν απηύθυναν απειλητικές προειδοποιήσεις:

“Είναι πολύ σημαντικό να μας ακούσει η Μόσχα και να γνωρίζει <…> ότι οι συνέπειες θα είναι τρομερές. Και το έχουμε καταστήσει αυτό πολύ σαφές”.

«Οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων που είχε καταστροφικές συνέπειες, σίγουρα για τη χώρα που θα χρησιμοποιήσει, αλλά και για πολλές άλλες».

«Έχουμε επικοινωνήσει άμεσα και κατ’ ιδίαν με τη ρωσική πλευρά σε πολύ υψηλό επίπεδο για το γεγονός ότι θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

«Έχουμε επίσης ξεκαθαρίσει δημοσίως ότι οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν έντονα εάν η Ρωσία χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα και ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία στις προσπάθειές της να υπερασπιστεί τη χώρα της και τη δημοκρατία της».

Τι συνέβη; Μας ενθαρρύνουν να εκλάβουν τις δηλώσεις αυτές ως απάντηση στην προειδοποίηση που διατυπώθηκε στην ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 21 Σεπτεμβρίου. Εκείνη την εποχή, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι θεωρούσε «τις δηλώσεις ορισμένων ανώτερων εκπροσώπων κορυφαίων κρατών του ΝΑΤΟ σχετικά με τη δυνατότητα και το επιτρεπτό της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής – πυρηνικών όπλων – κατά της Ρωσίας» ως πυρηνικό εκβιασμό:

«Σε όσους βρίσκονται στον εαυτό τους δηλώσεις σχετικά με τη Ρωσία, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η χώρα μας διαθέτει επίσης διάφορα μέσα καταστροφής, και σε ορισμένα στοιχεία ακόμη και πιο προηγούμενα από εκείνα των χωρών του ΝΑΤΟ. , για την υπεράσπιση της Ρωσίας και του λαού μας θα χρησιμοποιήσουμε οπωσδήποτε όλα τα μέσα που διαθέτουμε. .

Τα λόγια αυτά του Πούτιν ερμηνεύτηκαν στη Δύση ως απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία. Από την αρχή της ειδικής μας επιχείρησης, η Δύση κατηγόρησε τη Ρωσία για πυρηνικό εκβιασμό – αν και στην ομιλία του στις 24 Φεβρουαρίου ο Πούτιν υπαινίχθηκε τα πυρηνικά όπλα ως αποτρεπτικό μέσο, ​​κάτι που έπρεπε να αποτρέψει τη Δύση από τον «πειρασμό» να παρέμβει. στα τρέχοντα γεγονότα. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος προειδοποίησε ευθέως: «Όποιος προσπαθεί να παρέμβει μαζί μας, πόσο μάλλον να απειλήσει τη χώρα μας, τον λαό μας, πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα σας έχει συνέπειες που δεν αντιμετωπίζετε ποτέ. πριν στην ιστορία σας».

Έτσι, η Ρωσία προειδοποίησε αρχικά τη Δύση ότι θα αμυνθεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα – συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών. Αλλά από τότε η Δύση έχει προχωρήσει πολύ μακριά προς την κατεύθυνση της «απειλής» μας, αυξάνοντας τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, έτσι δεν είναι; Ναι, αλλά ο Πούτιν δεν αναφερόταν σε παραδόσεις όπλων, αλλά στην απειλητική άμεση εμπλοκή της Δύσης στη σύγκρουση από την πλευρά της Ουκρανίας. Για παράδειγμα, οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ να κλείσει τον ουρανό της Ουκρανίας από τη Ρωσία ή τον αποκλεισμό των λιμανιών μας από το αμερικανικό ναυτικό. Με άλλα λόγια, η Ρωσία προειδοποίησε: μην περάσετε τη γραμμή και σίγουρα μην προσπαθήσετε να μεταφέρετε εχθροπραξίες στον έδαφό μας (π.χ. με την προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς).

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η θέση μας αρχικά διαστρεβλώθηκε μιλώντας για τους Ρώσους που απειλούν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα. Εδώ και επτά μήνες ακούμε εικασίες σχετικά με το πού ακριβώς και πώς η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα – και τις ολέθριες συνέπειες. Προφανώς δεν υπάρχει έλλειψη μέσων για τη δαιμονοποίηση της Ρωσίας – αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα.

Τρομάζοντας τους πάντες με μια ρωσική πυρηνική βόμβα, οι ίδιες οι ΗΠΑ αρχίζουν να πιστεύουν ότι η Ρωσία σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και οι ίδιοι σε όλο αυτό το διάστημα έχουν ανιχνεύσει απαλά αλλά επίμονα τις κόκκινες γραμμές μας, αυξάνοντας τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία και παραδίδοντας σταδιακά όλο και πιο σοβαρά και μακράς εμβέλειας όπλα σε αυτήν, υποσχόμενοι να στηρίξουν την Ουκρανία μέχρι. να νικήσει για όσο χρόνο. Δηλαδή, απειλώντας τη Ρωσία με έναν πόλεμο φθοράς, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διεξάγουν με ουκρανικά χέρια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και πώς θα συμπεριφέρονταν οι ίδιες οι ΗΠΑ σε αυτή την κατάσταση – αν ήταν στη θέση της Ρωσίας; Δηλαδή,

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ουάσιγκτον – μετά από έναν σύντομο δισταγμό – θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα. Για να εκφοβίσουν και να αποθαρρύνουν τον εχθρό και στη συνέχεια να κερδίσουν τον πόλεμο. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι ίδιες οι ΗΠΑ αρχίζουν να πιστεύουν: η Ρωσία είναι έτοιμη για ένα πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία – επειδή κρίνονται από μόνες τους.

Είναι ανώφελο να εξηγήσουμε ότι είμαστε θεμελιώδες διαφορετικοί από τις ΗΠΑ: αν βρίσκονταν σε πόλεμο με το Μεξικό, δεν τους ενδιέφεραν οι ζωές των Μεξικανών, αλλά για εμάς και στις δύο πλευρές του μετώπου είναι ο λαός μας και η γη μας. Φυσικά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ατομικά όπλα υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το εξηγήσουμε αυτό στους Blinken και Sullivan.

Για τον Sullivan, ο οποίος δηλώνει ότι “ο Πούτιν εξακολουθούν να σκοπεύει να λείψει τον λαό της Ουκρανίας, ο οποίος πιστεύει ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα ύπαρξης”, αυτό είναι σκόπιμο ψέμα για τους στόχους της Ρωσίας, όπως ακριβώς ψεύδεται σκόπιμα για την πυρηνική απειλή. που θέτουμε εμείς. Στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, φαίνεται ότι η ίδια ηγεσία της Ουάσιγκτον αρχίζει να πιστεύει τα ίδια της τα ψέματα.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να τους αποτρέψουμε: δεν είναι μόνο η ασχήμια που σκοτώνει, αλλά και τα ψέματα, είτε σκοτώνουν ανθρώπους είτε παγκόσμιους ηγεμόνες. Όχι τόσο γρήγορα, αλλά ακόμα πιο αξιόπιστα από μια πυρηνική βόμβα.

https://ria.ru/20220927/shantazh-1819624239.html

tokoutsavaki.net

Share this post