Zerohedge : Η Ρωσία λέει Ότι Κατέρριψε Ουκρανικό Μεταγωγικό Αεροπλάνο Που Μετέφερε Δυτικά Όπλα

Zerohedge : Η Ρωσία λέει Ότι Κατέρριψε Ουκρανικό Μεταγωγικό Αεροπλάνο Που Μετέφερε Δυτικά Όπλα

Ενημέρωση (1632ET) : Σε αυτό που φαίνεται η «απάντηση» της Μόσχας στις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ που συνεχίζουν να προμηθεύουν μεγάλα οπλικά συστήματα στις ουκρανικές δυνάμεις, το κρατικό πρακτορείο TASS ισχυρίζεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό στρατιωτικό μεταφορικό αεροπλάνο που μετέφερε δυτικά όπλα . Θα σήμαινε μια τεράστια ανάπτυξη στο πεδίο της μάχης εάν επιβεβαιωθεί, δυνητικά κλιμακούμενη σύγκρουση πιο άμεσα με τη Δύση, τώρα που η Ρωσία στοχεύει ενεργά τις δυτικές αποστολές όπλων.

Η φερόμενη κατάρριψη σημειώθηκε έξω από την Οδησσό μέσω αντιαεροπορικών συστημάτων, αναφέρει το TASS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγό Ιγκόρ Κονασένκοφ. Αν και παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας έλαβαν επίσης την αναφορά, επικαλούμενη τη δήλωση του υπουργείου Άμυνας, η οποία αναφέρει:

«Κοντά στην Οδησσό οι ρωσικές δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο παρέδιδε μεγάλο φορτίο όπλων που προμήθευαν στην Ουκρανία δυτικές κομητείες », δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ .

Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα από ανεξάρτητες ή εξωτερικές πηγές που να το επιβεβαιώνουν, και ο στρατός της Ουκρανίας δεν έχει εκδώσει δηλώσεις, ούτε είναι πιθανό να παραδεχτεί ότι τα στρατιωτικά τους αεροσκάφη μετέφεραν αποστολές δυτικών όπλων, ακόμη και αν είναι ακριβείς.

 

Πριν από μέρες, το Κρεμλίνο επανέλαβε την απειλή του να επιτεθεί σε τυχόν εισερχόμενες αποστολές όπλων ή προμηθειών που προέρχονται από δυτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας. Ο στρατός είπε επίσης ότι θα χτυπήσει “κέντρα λήψης αποφάσεων” – και το Σάββατο πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς φέρεται να έπληξαν αποθήκες όπλων στο Κίεβο.

Εν τω μεταξύ, το Πεντάγωνο και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνέχισαν να καυχώνται θετικά ότι περισσότερα όπλα είναι καθ’ οδόν, σε μια συνεχιζόμενη κλιμάκωση…

 

* * *

νωρίτερα

Τώρα, περισσότερες από 50 ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πόλεμος φαίνεται να έχει κλιμακωθεί μετά την απώλεια της ναυαρχίδας της στη Μαύρη Θάλασσα από τη Ρωσία, η οποία βυθίστηκε αφού οι Ουκρανοί είπαν ότι το έπληξαν με αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune. Η βύθιση του πολεμικού πλοίου πιθανότατα σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για το Κρεμλίνο. Αφού υπέστη τέτοιες μεγάλες απώλειες, η Ρωσία έχει περισσότερα κίνητρα να ασκεί λιγότερη αυτοσυγκράτηση – γι’ αυτό ίσως προφανώς χρησιμοποιούνται και βομβαρδιστικά με μεγάλη μανία. Το Πεντάγωνο έκτοτε είπε ότι εκτιμά ότι οι Ουκρανοί πέτυχαν ένα άμεσο χτύπημα στο πολεμικό πλοίο, προκαλώντας το να βυθιστεί στα ανοιχτά της Οδησσού.

Φαίνεται τώρα ότι τα αντίποινα της Ρωσίας για την καταστροφική απώλεια του διάσημου πυραυλικού καταδρομικού  Moskva έχουν ξεκινήσει , με το υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει:  «Ο αριθμός και η κλίμακα των πυραυλικών επιθέσεων κατά στόχων στο Κίεβο θα αυξηθούν ως απάντηση σε τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις ή δολιοφθορές που διαπράττονται από το Κίεβο εθνικιστικό καθεστώς στο ρωσικό έδαφος».

Το Σάββατο αναφέρεται ότι μετά από μια ηρεμία στις μάχες κοντά στο Κίεβο μετά από εβδομάδες πριν από τις ρωσικές δυνάμεις που απέσυραν τις θέσεις τους για να επικεντρωθούν στο Ντονμπάς στα ανατολικά, υπήρξαν νέες διάσπαρτες επιθέσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα .

 

«Οι ρωσικές δυνάμεις επανέλαβαν τις διάσπαρτες επιθέσεις στο Κίεβο, τη δυτική Ουκρανία και μετά το Σάββατο σε μια εκρηκτική υπενθύμιση στους Ουκρανούς και τους δυτικούς υποστηρικτές τους ότι ολόκληρη η χώρα παραμένει υπό απειλή παρά τον προσανατολισμό της Ρωσίας για μια νέα επίθεση στα ανατολικά», αναφέρει το Associated Press .

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι ο στρατός εκτόξευσε «αεροπορικώς εκτοξευόμενα όπλα μεγάλης εμβέλειας» προκειμένου να εξαλείψει εργοστάσιο τεθωρακισμένων οχημάτων στο Κίεβο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ακριβή τοποθεσία.

Το AP ανέφερε περαιτέρω για την επίθεση : «Ο καπνός ανέβηκε νωρίς το Σάββατο από το ανατολικό Κίεβο καθώς ο δήμαρχος Vitali Klitschko ανέφερε μια απεργία στην περιοχή Darnytski της πόλης. Είπε ότι διασώστες και παραϊατρικοί ήταν στο σημείο και πληροφορίες για πιθανούς θανάτους θα δοθούν αργότερα. “

 

Ο δήμαρχος της προαστιακής περιοχής προειδοποίησε τους κατοίκους ότι δεν είναι ακόμα ασφαλές να επιστρέψουν εν μέσω της ρωσικής επίθεσης.

“Δεν ήταν αμέσως σαφές από το έδαφος τι χτυπήθηκε στην επίθεση. Το Darnytskyi είναι μια μεγάλη συνοικία στο νοτιοανατολικό άκρο της πρωτεύουσας, που περιέχει ένα μείγμα πολυκατοικιών σοβιετικού τύπου, νεότερα ναυτιλιακά κέντρα και μεγάλα καταστήματα λιανικής, βιομηχανικά περιοχές και σιδηροδρομικοί σταθμοί», αναφέρει περαιτέρω το AP για τη νέα επίθεση.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Ρωσία έχει επιτεθεί σε κέντρα κατασκευής όπλων και αποθήκες…

 

Την Πέμπτη το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι θα επιτεθεί σε «κέντρα λήψης αποφάσεων» στην Ουκρανία εάν συνεχιστούν οι διασυνοριακές επιθέσεις. Η Ρωσία είπε ότι σε τουλάχιστον δύο πρόσφατες περιπτώσεις, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα σε ρωσικό έδαφος. “Το χωριό Spodaryushino, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, είχε βομβαρδιστεί από την Ουκρανία”, δήλωσε ο Vyacheslav Gladkov, κυβερνήτης της περιφέρειας Belgorod της Ρωσίας σε δήλωση στο Telegram”, ανέφερε  το CNN σύμφωνα με  τον Ρώσο αξιωματούχο.

Τα πλήγματα του Σαββάτου στο Κίεβο θα μπορούσαν να είναι η αρχή για περισσότερες εκτοξεύσεις πυραύλων μεγάλης εμβέλειας εναντίον διαφόρων πόλεων σε όλη την Ουκρανία, καθώς η Ρωσία μετατρέπεται από τακτικές αργής λείανσης πεζικού και τανκς σε μεγαλύτερη εξάρτηση από την αεροπορική δύναμη και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

zerohedge.com

Share this post